Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Projekt ABCDE Posavina

  • 17. ožujka 2011.
  • Energetika, Gospodarstvo
fullscreen Projekt ABCDE Posavina (1).jpg Projekt ABCDE Posavina (1).jpg
Projekt ABCDE Posavina (1).jpg
fullscreen Projekt ABCDE Posavina (2).jpg Projekt ABCDE Posavina (2).jpg
Projekt ABCDE Posavina (2).jpg

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić održao je danas u Vinkovcima uvodni sastanak na temu projekt ABCDE Posavina s predstavnicima partnera projekta Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba, Sveučilišta u Banjoj Luci, Brčko Distrikta, općine Orašje, općine Odžak, općine Domaljevac-Šamac i općine Šamac.

Projekt ABCDE Posavina se provodi u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013. Projekt je započeo 01.03.2011.,a predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca., ukupne vrijednosti 320.100,00eura (177.000, 00 eura HR-143.000,00 eura BIH ).

Na sastanku se raspravljalo o početku aktivnosti na projektu (vezano uz izradu Internet stranice, prikupljanje podataka za izračun potencijala za iskorištavanje poljoprivredne biomase u ciljanoj regiji i sl.)

Projekt ima za cilj određivanje potencijala za iskorištavanje poljoprivredne biomase u županijama i općinama koje sudjeluju na projektu, izradu Zajedničkog akcijskog plana za iskorištavanje poljoprivredne biomase, edukaciju poljoprivrednika te organiziranje informacijskih aktivnosti i izradu materijala koje bi trebale olakšati provedbu projekata u regiji.

„Razvoj poljoprivrede je za nas izuzetno bitan budući da naša županija raspolaže sa  oko 180 tisuća hektara plodne oranice, al isto tako  biomasa iz poljoprivrede je važna sirovina za budućnost održivog društva- istaknuo je župan Božo Galić.

„Ovaj projekt trebao bi omogućiti da se jasnije sagledaju potencijali kako bi se pokušala napraviti harmonizacija interesa,kao i educiranje ljudi u Županiji i  općinama, poduzetnika i mladih ljudi.“- istaknuo je ravnatelj Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba doc dr.sc. Goran Granić.

Na sastanku su uz županove suradnike nazočili i direktor Eko sustava d.o.o. za gospodarenje otpadom Ivan Bosančić i voditelj Odjela  za regionalni razvoj i strateško planiranje u Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije- Hrast, Ivan Rimac.

Ispis
Vrh