Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Program Seenet započeo sa provedbom

  • 04. lipnja 2010.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Program Seenet započeo sa provedbom Program Seenet započeo sa provedbom
Program Seenet započeo sa provedbom

Delegacija Vukovarsko-srijemske županije koju su činili zamjenik župana Željko Cirba i predstavnik Agencije za razvoj VSŽ HRAST Ivan Rimac sudjelovala je  4. lipnja 2010. godine u Sarajevu na prvom sastanku kojim je i službeno započela provedba programa SEENET. Program SEENET je inicijativa decentralizirane suradnje sa Jugoistočnom Europom koju financira Ministarstvo vanjskih poslova Italije zajedno sa Regijom Toskana u partnerstvu sa još pet talijanskih Regija (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Marche, Piemonte, Veneto) i Autonomnom pokrajinom Trento. Lokalni partneri projekta su 47 lokalne i regionalne samouprave iz sedam zemalja zapadnog Balkana među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija.

 

Cilj programa je unaprijediti dijalog među državama, institucijama i lokalnim zajednicama Jugoistočne Europe u cilju efikasnog lokalnog razvoja teritorija potičući pristup ekonomskim resursima Europske Unije, matične države i međunarodnim fondovima te usvajanje i razvoj inovativnih programa i usluga za lokalni razvoj. Program se temelji na integriranoj strategiji, kako na nivou različitih država/područja koji su uključeni u Program, tako i na nivou različitih aktivnosti i područja djelovanja, putem zajedničkog pristupa i metodologije koja se temelji na umrežavanju među partnerima.

 

SEENET je službeno pokrenut 23. studenog 2009, trajat će tri godine, ukupne vrijednosti 11.040.000 €, od kojih je 75% doprinos MVP Italije, dok su preostalih 25% osigurale navedene talijanske javne uprave.

 

Vukovarsko-srijemska županija je u sklopu programa SEENET zajedno sa Osječko-baranjskom županijom, AP Vojvodinom i Tuzlanskim kantonom pripremila projekt u kojem će se dati naglasak na eko-proizvodnji, proizvodnji ljekovitog bilja te razvoju drvne industrije pomoću potpore talijanskih partnera domaćim proizvođačima. Projekt je vrijedan oko 400.000 Eura i provodit će se dvije godine. Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije „HRAST“ d.o.o. je zadužena za provedu svih aktivnosti u sklopu programa Seenet.

Ispis
Vrh