Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Pripreme za najavljenu objavu IPARD programa

  • 04. studenog 2009.
  • Financije

U organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora u maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima 2. studenoga 2009. godine održan je sastanak s temom „Pripreme za najavljenu objavu IPARD programa“. Sastanku su nazočili predstavnici Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Upravnog odjela za gospodarstvo VSŽ, Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja VSŽ, Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvoj VSŽ, Veterinarske inspekcije, Razvojne agencije VSŽ Hrast d.o.o., Udruge svinjogojaca VSŽ i Udruge uzgajivača goveda Vukovarsko-srijemske županije.  

IPARD je novi pretpristupni program Europske unije za razdoblje 2007. – 2013. Sastavni je dio IPA-e (Instrument pretpristupne pomoći, eng. Instrument for Preaccession Assistance) odnosno njegova V. komponenta Ruralni razvoj.

IPARD program provoditi će se kroz tri osnovna cilja ili strateška prioriteta:
1. Poboljšanje tržišne učinkovitosti i provedba standarda Zajednice
1.1. Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva
1.2. Ulaganje u preradu i trženje
2. Pripremne radnje za provedbu poljoprivredno okolišnih mjera i lokalnih strategija ruralnog razvoja
2.1. Radnje za poboljšanje okoliša i krajolika
2.2. Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja
3. Razvoj ruralne ekonomije
3.1. Ulaganje u ruralnu infrastrukturu
3.2. Diversifikacija gospodarskih aktivnosti

Naglasak u raspravi tijekom sastanka bio je na mjeri 1.1 Ulaganje u poljoprivredna gospodarstva i na mjeri 1.2 Ulaganje u preradu i trženje te su se nazočni obvezali izraditi liste potencijalnih kandidata za svaki od sektora navedenih u mjerama.

Ispis
Vrh