Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Prioritet projektima koji nose radna mjesta

  • 29. listopada 2020.
  • Ured župana
fullscreen Prioritet projektima koji nose radna mjesta (1).jpg Prioritet projektima koji nose radna mjesta (1).jpg
Prioritet projektima koji nose radna mjesta (1).jpg
fullscreen Prioritet projektima koji nose radna mjesta (2).jpg Prioritet projektima koji nose radna mjesta (2).jpg
Prioritet projektima koji nose radna mjesta (2).jpg
fullscreen Prioritet projektima koji nose radna mjesta (3).jpg Prioritet projektima koji nose radna mjesta (3).jpg
Prioritet projektima koji nose radna mjesta (3).jpg
fullscreen Prioritet projektima koji nose radna mjesta (4).jpg Prioritet projektima koji nose radna mjesta (4).jpg
Prioritet projektima koji nose radna mjesta (4).jpg
fullscreen Prioritet projektima koji nose radna mjesta (5).jpg Prioritet projektima koji nose radna mjesta (5).jpg
Prioritet projektima koji nose radna mjesta (5).jpg
fullscreen Prioritet projektima koji nose radna mjesta (6).jpg Prioritet projektima koji nose radna mjesta (6).jpg
Prioritet projektima koji nose radna mjesta (6).jpg

Župan Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Drenovci, gdje je razgovarao s načelnikom Općine Jakšom Šestićem o projektima na području Općine Drenovci.

Među temama spomenuti su i projekti Centar za preradu GMO free soja, izgradnja ceste, Svetište Šumanovci, projekti škole, staračkog doma, te izgradnja Muzeja Cvelferije. Župan Galić rekao je kako se radi Plan razvoja naše županije te istaknuo: - "Tijekom posjete Općini Drenovci namjera nam je saslušati koji su projekti u pripremi i koji se projekti provode na području općine kako bi se uskladio Plan razvoja i pratila njihova realizacija."

Načelnik Šestić je naglasio kako se želi dati prioritet projektima koji nose radna mjesta za ostanak mladih na ovom području te je dodao: -"U tijeku su brojni projekti na području naše općine, a do kraja 6 mjeseca imati ćemo projektnu dokumentaciju za izgradnju Muzeja poplave u Račinovcima. Za Muzej Cvelferije u Drenovcima imamo građevinsku dozvolu a vrijednost ovoga projekta je 32, 5 milijuna kuna."

Kako je spomenuto na sastanku za Centar za preradu GMO free soje - ovim projektom će se izraditi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje prvog Centra za preradu GMO free soje u Republici Hrvatskoj. Ukupna vrijednost projekta je 1.402.940,00 kuna (bespovratno 1.192.499,00 kuna, a doprinos korisnika 210.441,00 kuna). Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija, partner na projektu je Općina Drenovci dok je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije suradnik na projektu. Ispred Hrvatskih voda sastanku je nazočio voditelj Vodnogospodarske ispostave za Mali sliv "Biđ - Bosut" Hrvatskih voda Josip Kuterovac, te spomenuo dva kapitalna projekta koja se provode na području općine a to su modernizacija savskog nasipa i Crpna stanica Teča u kojoj su u tijeku radovi na izgradnji nove stanice. Potom je župan Galić, sa suradnicima obišao i svetište Gospe Šumanovačke te se uvjerio u novi izgled, u kojem su u tijeku radovi na obnovi svetišta.

Uz nazočnost svojih suradnika župan Galić je bio i u radnoj posjeti Općini Gunja, te je tom prigodom održao radni sastanak s načelnikom Općine Antom Gutićem i njegovim suradnicima. Sastanak je započeo upoznavanjem župana o trenutnim aktivnostima koje se provode u Općini Gunja. Na sastanku se također razgovaralo o projektima Općine isto kao i problemima s kojima se susreću u ostvarivanju istih, a radi se o sljedećim: sufinanciranje projekta poludnevnog boravka DOI „Zvjezdice“, upoznavanje s projektom „Novo ruho Šumanovaca“/ solarna elektrana, projekt asfaltiranja djela ceste iz kružnog toka i Lovački dom u Gunji.

Jedna od tema bila je i projekt „Izgradnja infrastrukture u gospodarskoj zoni „Velebit“. Projekt je ukupne vrijednosti 18.999.998,00 kuna (2.533.333,00 EUR), a cilj projekta je održivi gospodarski rast i razvoj. Glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju izgradnju vodopskrbnog cjevovoda, zatvorenog gravitacijskog kanala fekalne odvodnje, tlačnog kanalizacijskog cjevovoda fekalne odvodnje, crpne stanice fekalne odvodnje, zatvorenog gravitacijskog kanala oborinske odvodnje, plinske instalacije, asfaltiranje, javne rasvjete, telekomunikacijske infrastrukture te izgradnju crpne stanice. Početak provedbe projekta predviđen je u siječnju 2021. godine.

Na radnom sastanku sudjelovali su pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić, pročelnica Ureda župana Sandra Pinjuh, ravnatelj Razvojne agencije VSŽ Ilija Cota i voditelj Vodnogospodarske ispostave za Mali sliv "Biđ - Bosut" Hrvatskih voda, Josip Kuterovac.

Sastanku je također nazočio župnik župe sv. Jakova, apostola u Gunji, vlč. Ivan Živić, koji je ujedno i upravitelj svetišta Šumanovci, te je tom prigodom rekao kako je u planu projekt obnove kružnog toka i zamolio pomoć za sufinanciranje drugog dijela Križnog puta. Župan Galić je tom prigodom izjavio: - „Naš najnerazvijeniji dio županije sada ima veliku priliku za financiranje projekata kroz novi Program oporavka Europske unije. Pohvaljujem usklađeni rad općine sa županijom na temelju čega smo pokrenuli brojne projekte. Plan razvoja Općine Gunje usklađen je sa Županijskom razvojnom strategijom te postoji prilika za organizaciju brojnih projekata i tu ćemo pomoći Općini prije svega kroz projekt gospodarske zone. Tu je i projekt obnove svetišta Šumanovci, obnove crkve i brojni drugi projekti.“

Načelnik Gutić je izvijestio o projektima u tijeku, te je spomenuo: - "U tijeku je rekonstrukcija nogostupa u glavnoj ulici u vrijednosti 500.000,00 kuna, a asfaltirana je Hrastova ulica u vrijednosti 850.000,00 kuna, te je preko mjere 3.11. u 100 postotnom iznosu bespovratnih sredstava opremljen Društveni dom u Gunji s vrijednom multimedijalnom opremom u vrijednosti 195.000,00 kuna, a projekt je odradio LAG-a Šumanovci. "

Tijekom obilaska Cvelferije župan Božo Galić je sa suradnicima posjetio i Općinu Vrbanja te razgovarao s načelnikom Općine Velimirom Redlom i njegovom zamjenicom Gracijelom Stiba o projektima koji se provode ili se planiraju za naredno razdoblje.

Ispis
Vrh