Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a posjetili Vukovarsko - srijemsku županiju

  • 02. studenog 2021.
  • Međunarodna suradnja
fullscreen Predstavnici Veleposlanstva SAD-a posjetili Vukovarsko - srijemsku županiju.jpg Predstavnici Veleposlanstva SAD-a posjetili Vukovarsko - srijemsku županiju.jpg
Predstavnici Veleposlanstva SAD-a posjetili Vukovarsko - srijemsku županiju.jpg

Zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije Srđan Jeremić sastao se u utorak sa predstavnicima Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu na čelu sa Cameronom Scott Millardom – drugim tajnikom i konzulom.

Tema razgovora bila je aktualna situacija i stanje na području županije vezano za poštivanje prava pripadnika nacionalnih manjina čija brojnost je ovdje značajna jer pripadnici nacionalnih manjina čine 20 % stanovnika županije.

Jeremić je ukazao na pozitivne pomake koje je Vukovarsko – srijemska županija učinila svih ovih godina kao i u proteklih nekoliko mjeseci u ovom segmentu te ocijenio pozitivnim i korektnim odnos županije prema nacionalnim manjinama na svom području.

Upoznao je predstavnike Veleposlanstva SAD-a sa činjenicom da županija financira rad županijskih Vijeća nacionalnih manjina i njihovih predstavnika te osigurava u svom proračunu sredstva za pomoć u radu manjinskih udruga i organizacija.

Konzul Millard je pohvalio takve odnose te izrazio nadu da će se odnosi između pripadnika većinskog naroda i pripadnika svih nacionalnih manjina nastaviti razvijati u pozitivnom smjeru te najavio potporu takvim programskim aktivnostima.

Ispis
Vrh