Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predstavljanje aplikacije „RuralNET“

  • 02. ožujka 2020.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpg Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpg
Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpg
fullscreen Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpeg Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpeg
Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (1).jpeg
fullscreen Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (2).jpg Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (2).jpg
Predstavljanje aplikacije „RuralNET“ (2).jpg

U prostorijama Općine Jarmina predstavljena je aplikacija Rural.net koja je izrađena u sklopu projekta LOKO LAG financiran iz ESF fonda. Cilj aplikacije je povezati nezaposlene na području LAG-a BN s poslodavcima na području LAG-a i VSŽ.

Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, uz partnere: Hrvatska udruga poslodavaca – Regionalni ured Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci i Općina Jarmina. Ukupna vrijednost projekta 871.351,05 kuna, a projekt u trajanju jedne godine završava krajem ožujka 2020.

Svrha projekta je smanjiti visok udjel nezaposlenosti na području LAG-a (25,37%), povećati konkurentnost na tržištu rada, povećanje stupnja obrazovanja i ulaganje u razvoj aplikacije RuralNET i cjeloživotno obrazovanje. Također, projektom se želi razviti nove vještine kod djece i osoba koje aktivno traže posao, educirati osobe koje aktivno traže posao (Engleski i Njemački jezik, ECDL), kao i edukacija djece (14 osnovnih škola na području LAG –a), rad i upoznavanje sa radom dronova, te rad sa CRODUINO setovima.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije predstavljanju aplikacije nazočio je stručni suradnik za regionalni razvoj Mladen Periša.

Ispis
Vrh