Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Poziv za Izbor „Najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije “

  • 27. ožujka 2017.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Ovim projektom želi se pripomoć promociji i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji, kulturne  baštine, ali i želji za uključivanjem Hrvatske u međunarodni izbor povodom Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada u Švicarskoj.

Ako ste žena koja živi na selu ili u prigradskom naselju i bavite se poljoprivredom, čuvate tradiciju, aktivne ste i svestrane u svojim sredinama prijavite se za  Izbor najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije.

Najuzornija seoska žena mora biti stara između 25 i 65 godina, hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. Važno je naglasiti i kako se na natjecanje ne mogu prijaviti kandidatkinje koje su već sudjelovale na izboru.

Prijaviti se može sama žena, ali ju može prijaviti i netko drugi uz njezinu suglasnost.

Prijave poslati do 26. travnja 2017. na adresu:

UPRAVNI ODJEL ZA POLJOPRIVREDU I INFRASTRUKTURU

za  Izbor najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije

Glagoljaška 27/I, 32100 Vinkovci

i e-mail: ljubica.klobucic-grgas@vusz.hr

 

U slučaju da se prijave do tri žene iz Vukovarsko-srijemske županije, neće se održati županijski izbor nego će županijske predstavnice sudjelovati direktno na Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

U slučaju da se prijavi četiri do osam žena, Povjerenstvo za provedbu Izbora „Najuzornije seoske žene Vukovarsko-srijemske županije“ posjetiti će sve prijavljene kandidatkinje i ocijeniti uređenost gospodarstva i kućanstva, gostoljubivost te proizvode kandidatkinja , te nakon toga izabrati Najuzorniju seosku ženu Vukovarsko-srijemske županije, te  prvu i drugu pratilju za 2017. godinu koje će se predstaviti na Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

Ovogodišnji izbor za NAJUZORNIJU HRVATSKU SEOSKU ŽENU održati će se u Karlovcu 14.10.2017., jer je prošlogodišnja pobjednica Izbora „Najuzornije hrvatske seoske žene“ TAMARA KRKLEC ČVANGIĆ iz Karlovačke županije.

 

Ispis

Priloženi dokumenti

 
Prijava na Izbor 27. ožujka 2017. 53,83 KB
Vrh