Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potresni film „Krvava berba grožđa“ stiže u Osijek i Vukovar

  • 03. studenog 2017.
  • Hrvatski branitelji, Ostalo
fullscreen Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (1).jpg Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (1).jpg
Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (1).jpg
fullscreen Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (2).jpg Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (2).jpg
Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (2).jpg
fullscreen Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (3).jpg Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (3).jpg
Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (3).jpg
fullscreen Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (4).jpg Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (4).jpg
Premijera filma „Krvava berba grožđa“ (4).jpg

U organizaciji dviju županija Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Općine Lovas u Osijeku i Vukovaru održati će se premijera dokumentarnog filma „Krvava berba grožđa“, redatelja Silvija Mirošničenka.

Film je to koji prikazuje stravična događanja i zvjerske zločine velikosrpskog agresora nad Lovaščanima, počinjene tijekom 1991. godine. Svjedoci i žrtve zločina, kao i autentične arhivske snimke, donijele su prikaz neljudskih, zvjerskih zločina u obliku zlostavljanja, batinjanja, silovanja žena, ubijanja, mučenja, prisilnog rada, odnosno svega onoga čemu su lovaski Hrvati i drugi nesrbi bili izloženi tijekom okupacije od strane paravojnih srpskih postrojbi, tzv. JNA i lokalnih izdajnika. Bijele trake na rukama Hrvata, tjeranje ljudi na minsko polje, ubojstva na ulicama,  bacanje žrtava u zajedničku grobnicu. 

Slike najtežih povreda ljudskog dostojanstva i ljudskih prava, ostavile su gledatelje nedavno u Zagrebu i Lovasu u suzama i izmiješanim emocijama, tuge, jada, ali i ljudskog ponosa na veliku žrtvu koju su podnijeli Lovaščani.

Pokretači ovoga značajnoga projekta su autor filma Silvijo Mirošničenko i producent Antun Ivanković. Ovaj autorski dokumentarac koji promiče istinu i vrijednosti Domovinskoga rata snimljen je u produkciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata, Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika i Udruge za audiovizualno stvaralaštvo „Artizana“ iz Zagreba. Projekt je nastajao uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Zaklade „Adris“ i Vukovarsko-srijemske županije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Općine Lovas.

Osječka premijera biti će u ponedjeljak, 6. studenoga u kinu Urania s početkom u 18 sati, a u Vukovar film stiže dan kasnije, 7. studenoga i biti će prikazan u Ružičkinoj kuću u 19 sati. Ulaz je besplatan!

 

Za produkciju filma

Antun Ivanković, producent

Ispis
Vrh