Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta WINE DEV

  • 17. ožujka 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj

Vukovar - Župan Božo Galić, ispred Vukovarsko-srijemske županije, gradonačelnik Ivan Plazonić, ispred Grada Iloka, načelnik Željko Cirba, ispred Općine Lovas, načelnik Marinko Beljo, ispred Općine Tovarnik, direktor Adam Rendulić, ispred P.Z. Lovas, upravitelj Stjepan Pančić, ispred Braniteljske poljoprivredne zadruge „Dunav“, danas su u Palači Srijem u Vukovaru potpisali

Sporazuma o sufinanciranju projekta
„Održivi razvoj proizvodnje vina u Srijemu“
WINE- DEV.

Projektom WINE-DEV - Razvoja vinogradarstva i vinarstva u Srijemu, koji se financira iz europskog pretpristupnog fonda PHARE 2006. u iznosu od 166.000 EUR, stvorena je mogućnost većeg razvoja vinogradarstva i vinarstva na području općine Lovas, koja je nositelj ovog projekta, susjedne općine Tovarnik, grada Iloka, P.Z. Lovas i Braniteljske poljoprivredne zadruge „Dunav“, kao i pronalaženje najoptimalnijeg rješenja za izgradnju vinarije u Poslovnoj Zoni Lovas.

Europska komisija sufinancira program s 75% što iznosi 124.500 EUR, a projektni partneri sufinanciraju s preostalih 25% u ukupnom iznosu od 41.500 EUR, i to po načelu udjela u krajnjim rezultatima projekta.

Kako je postignuta suglasnost projektnih partnera o sudjelovanju u sufinanciranju projekta, među kojima je i Vukovarsko-srijemska županija, potpisivanjem Sporazuma utvrđuje se zajednički interes partnera u daljnjem razvoju gospodarstva i jačanju Srijemskog vinogorja kao vinarske regije. 

Potpisivanju Sporazuma nazočili su: Zdravko Galović, načelnik Općine Tompojevci, Zoran Vidović, pročelnik Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja Vukovarsko-srijemske županije, Zvonimir Čordašić, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije „HRAST“, Tomislav Panenić, voditelj Ureda za međunarodnu suradnju za općine TINTL.

Ispis
Vrh