Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Posjet njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg

  • 06. studenog 2012.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Priroda i zaštita okoliša

Zaštita okoliša i klime, osobito gospodarenje otpadom u kojem se koriste iskoristivi resursi, smanjenje onečišćenja zraka, sigurna opskrba vodom, te ekološko zbrinjavanje otpadnih voda središnje su teme Dunavske strategije Europske unije (EUSDR). Njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Württemberg osobito je stalo do uspostavljanja mreže zelenih tehnologija koja bi omogućila održivo poboljšanje uvjeta zaštite okoliša u cjelokupnoj dunavskoj regiji pomoću zajedničkih projekata. Prijenos znanja i razmjena primjera najbolje prakse jednako su važni kao i umrežavanje dionika iz politike, državne uprave, gospodarstva, znanosti i istraživanja kako bi se stvorile mogućnosti za suradnju u projektima.

Temeljem toga, direktor tvrtke Eko sustav d.o.o., Ivan Bosančić i viša savjetnica za međunarodnu suradnju i EU poslove, mr.sc. Ivana Ćurković, posjetili su Ministarstvo okoliša, klime i energetike njemačke savezne pokrajine Baden-Württemberg, u kojem su se susreli sa predstavnicima Ministarstva i KEA- Agencija za klimu i energetiku. Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja na zajedničkom projektu: “Analiza potencijalnih izvora energije za područje Vukovarsko – srijemske županije“.

Tijekom posjeta, susreli su se i sa predstavnikom tvrtke MVV Umwelt GmbH, na kojem su predstavljene aktivnosti i projekti tvrtke Eko sustav d.o.o. te se razgovaralo o mogućnostima daljnje zajedničke suradnje.

Ispis
Vrh