Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 02. ožujka 2017.
  • Gospodarstvo
fullscreen Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (1).jpg Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (1).jpg
Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (1).jpg
fullscreen Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (2).jpg Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (2).jpg
Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (2).jpg
fullscreen Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (3).jpg Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (3).jpg
Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (3).jpg
fullscreen Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (4).jpg Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (4).jpg
Posjet koordinatora za RH Europske potrošačke organizacije VSŽ (4).jpg

Danas je Vukovarsko-srijemsku županiju posjetio Dinko Mihaljević, koordinator BEUC-a za Republiku Hrvatsku, najveće Europske potrošačke organizacije.

U ime Župana, s delegacijom u kojoj su osim Mihaljevića bili i predstavnici Centra za zaštitu potrošača Vukovarsko-srijemske županije „Glas potrošača“, razgovarao je pročelnik UO za gospodarstvo Zdenko Podolar.

Predstavnici županijskog centra za zaštitu potrošača su se zahvalili Vukovarsko-srijemskoj županiji  na pomoći i podršci koja traje već 15-ak godina, istaknuvši pri tome da je ova Županija u tom kontekstu daleko ispred drugih županija u Republici Hrvatskoj.

Mihaljević je u svom izlaganju ukazao na važnost koju Europska unija pridaje ovoj problematici i zaštiti prava potrošača općenito, te izrazio uvjerenje da će i RH vrlo brzo dostići standarde koji su u razvijenim zemljama EU pravilo, a ne izuzetak.

Zaštita potrošača je bitna kako zbog sigurnosti i zaštite građana od prevara, zlouporaba i drugih oblika nekorektnog ponašanja pojedinih trgovaca, tako i zbog intenziviranja gospodarskih aktivnosti u kojima potrošnja ima itekako značajan udjel.

U razgovoru je također rečeno da je edukacija i kontinuirana komunikacija sa građanima jedini ispravan i efikasan put ka podizanju razine svijesti građana o zaštiti i konzumiranju vlastitih prava.

Nakon posjete Županiji, Mihaljević je na temu zaštite prava potrošača održao i prigodno predavanje u Ekonomsko-trgovačkoj školi Ivana Domca u Vinkovcima. 

Ispis
Vrh