Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 11. prosinca 2019.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Ured župana
fullscreen Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (1).jpg Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (1).jpg
Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (1).jpg
fullscreen Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (2).jpg Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (2).jpg
Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (2).jpg
fullscreen Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (3).jpg Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (3).jpg
Posjet izaslanstva Bač-kiškunske županije Vukovarsko-srijemskoj županiji (3).jpg

Danas je u Palači Srijem Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić primio izaslanstvo Bač-kiškunske županije, najveće mađarske županije, predvođene potpredsjednikom Skupštine Norbertom Vedelekom.

Bila je to prilika da se višegodišnja suradnja nastavi kroz razvoj novih projekata, posebno u području turizma i kružnog gospodarstva.

Tom prigodom župan Galić upoznao je gostujuće izaslanstvo s ostvarenim projektima, a posebno je istaknuo odličnu suradnju sa mađarskom manjinom na području Vukovarsko-srijemske županije. Župan Galić izrazio je spremnost Vukovarsko-srijemske županije za razvoj novih prekograničnih projekata u području zdravstvenog, vinskog i kulturnog turizma, kružnog gospodarstva i obnovljivih izvora energije, a posebno je istaknuo mogućnost suradnje u području sporta u cilju unapređivanja sportske infrastrukture.

Potpredsjednik Skupštine Vedelek tom se prilikom zahvalio je županu Galiću na gostoprimstvu, te je istaknuo značaj ovog sastanka za razvoj novih prekograničnih projekata kao i za međusobno povezivanje gradova i općina s područja obje županije. U povezivanju posebno je istaknuo značaj rijeke Dunav koja spaja ljude i krajeve kao što su naše dvije županije.

Tijekom sastanka Bač-kiškunska županija predstavila je dva prekogranična projekta kao primjere dobre prakse. Obje strane su se složile da postoje brojne prilike za unapređivanje prekogranične suradnje, osobito putem programa Europske strategije za dunavsku regiju te programa Erasmus +.

Ispis
Vrh