Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Podržimo našu Sestricu iz Mikluševaca ili glasaj za Hrvatsko stablo godine

  • 19. rujna 2023.
  • Priroda i zaštita okoliša
fullscreen Sestrica iz Mikluševaca.jpg Sestrica iz Mikluševaca.jpg
Sestrica iz Mikluševaca.jpg
fullscreen Sestrica iz Mikluševaca (1).jpg Sestrica iz Mikluševaca (1).jpg
Sestrica iz Mikluševaca (1).jpg
T. Tunuković, 2023
fullscreen Sestrica iz Mikluševaca (2).jpg Sestrica iz Mikluševaca (2).jpg
Sestrica iz Mikluševaca (2).jpg
T. Tunuković, 2023
fullscreen Sestrica iz Mikluševaca (3).jpg Sestrica iz Mikluševaca (3).jpg
Sestrica iz Mikluševaca (3).jpg
T. Tunuković, 2023
fullscreen Sestrica iz Mikluševaca (4).jpg Sestrica iz Mikluševaca (4).jpg
Sestrica iz Mikluševaca (4).jpg
T. Tunuković, 2023

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima prijavila je stablo na Natječaj za Hrvatsko stablo godine sa zanimljivom pričom pod nazivom „Sestrica iz Mikluševaca“, a prijava je ušla u finale natjecanja. Cilj ovog natjecanja je priča o samom stablu kojom se opisuje važnost stabala za lokalnu zajednicu i njihova povezanost sa stanovnicima toga kraja, čime se u konačnici nastoji podići svijest javnosti o potrebi očuvanja stabala kao vrijednog prirodnog resursa važnog za život čovjeka, a posebice uslijed sve izraženijih klimatskih promjena. Za titulu Hrvatskog stabla 2023. godine natjecat će se dva kandidata, a samo jedan imat će priliku predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju Europsko stablo 2024. godine. Ovim putem pozivaju sve građane da glasaju i podrže sestricu, crnu topolu iz Mikluševaca.

Glasovati možete putem službene stranice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, koja je i nacionalni koordinator natjecanja Stablo godine (Tree of the year) za Republiku Hrvatsku.

Upute za glasovanje:

  • Glasovanju se može pristupiti direktno putem poveznice https://www.zastita-prirode-dnz.hr/glasaj-za-hrvatsko-stablo-2023-godine i službene stranice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije – https://zastita-prirode-dnz.hr/;
  • Glasovati se može samo za jednog kandidata po izboru, potvrdom klika na internetskoj stranici;
  • Glasovanje traje od 1. rujna 2023. godine u 00:00:00 h do 30. rujna 2023. godine do 23:59:59 h;
  • Od 23. rujna 2023. godine do datuma proglašenja pobjednika natjecanja Hrvatsko stablo 2023. godine do 13. listopada 2023. godine rezultati glasovanja neće biti vidljivi;
  • Po završetku glasovanja i obradi pristiglih podataka, svečano će se proglasiti pobjednik natjecanja putem online platforme.

Zahvaljujemo svima koji će izdvojiti svoje vrijeme i klikom podržati priču o stablu, općinu Tompojevce i našu Vukovarsko-srijemsku županiju.

Ispis
Vrh