Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Početkom srpnja kreću sezonski vlakovi od Vinkovaca do Splita ili Šibenika

  • 17. lipnja 2022.
fullscreen HŽPP.jpg HŽPP.jpg
HŽPP.jpg
Izvor forografije: HŽPP

HŽPP  tijekom ljeta uvodi sezonske vlakove na relaciji Osijek/Vinkovci — Bjelovar — Zagreb GK — Split i obrnuto. Vlakovi će voziti od 1 . srpnja do 29. kolovoza 2022. godine. U vlaku iz Osijeka putnici mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, a u vlaku iz Vinkovaca za vagon s ležajima i vagon sa sjedalima, uz mogućnost prijevoza bicikala na relaciji Vinkovci — Split. U sastavu vlaka iz Osijeka bit će i vagon-restoran. Vlakovi se u Zagrebu spajaju i nastavljaju vožnju kao jedan vlak do Splita. Putnici mogu putovati i prema Šibeniku, uz presjedanje u Perkoviću.

Inače cijena jednosmjerne karte na relaciji Vinkovci — Split iznositi će 160 kuna, a na relaciji Vinkovci — Šibenik 150 kuna, dok se korištenje spavaćeg vagona i vagona s ležajima dodatno naplaćuje za sve putnike. Uz to, djeca i učenici imaju pravo na besplatnu kartu sukladno Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH.

Podsjetimo kako Vukovarsko-srijemska županija i HŽPP imaju unazad nekoliko godina odličnu suradnju vezano za sufinanciranje prijevoza vlakom za redovite studente s područja Vukovarsko-srijemske županije, a uvođenje sezonskih vlakova bila je samo jedna od inicijativa i prijedloga Vukovarsko-srijemske županije za buduću suradnju.

Vozni red vlakova:

Osijek (20:00) - Bjelovar (23:36) - Zagreb GK (0:45 / 01:10) - Split (08:42)

Vinkovci (20:49) - Zagreb GK (0:51 / 01:10) - Split (08:42)

Prvi sezonski vlak kreće 1. srpnja u 20:49 sati iz kolodvora Vinkovci.

Detaljne informacije možete pronaći na internetskoj stranici HŽPP-a  https://www.hzpp.hr/sezonski-vlakovi-prema-splitu-i-sibeniku .

Ispis
Vrh