Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Pješački most u Vukovaru svečano je imenovan Mostom Jeana-Michela Nicoliera

  • 18. listopada 2014.
  • Ostalo, Hrvatski branitelji

U središtu Vukovara svečano je imenovan središnji pješački most nazvan po francuskom dragovoljcu u Domovinskom ratu Jeanu-Michelu Nicolieru.

Jean-Michel Nicolier je bio francuski dragovoljac i hrvatski branitelj u Domovinskom ratu koji je kao pripadnik HOS-a 1991. godine sudjelovao u obrani gradske četvrti Sajmište. Početkom studenoga ranjen je i prebačen u vukovarsku bolnicu, gdje je dočekao slom obrane grada. Ubijen je na Ovčari 20. studenoga 1991. godine, ali njegovi posmrtni ostaci nisu pronađeni.

Zbog zasluga u obrani Hrvatske Jean-Michela Nicoliera posmrtno je Redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovao predsjednik RH Ivo Josipović, a odlikovanje je primila njegova majka Lyliane Forunier.

Gradsko vijeće Grada Vukovara donijelo je na svojoj sjednici odluku temeljem koje pješački most preko rijeke Vuke, između Ulice dr. Franje Tuđmana i Ulice Josipa Jurja Strossmayera, koji je dosad nosio ime "Most prijateljstva", nosi naziv „Jean-Michel Nicolier“. Ploču su otkrili Jeanova majka Lyliane Fornier, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Gradskoga vijeća Igor Gavrić, a ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je vijećnik Županijske skupštine Grgo Sabljić.

Ispis
Vrh