Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Otvorena izložba „Molovanje i farbanje“ u Gradskom muzeju Vinkovci

  • 08. rujna 2022.
  • Turizam i kultura
fullscreen Otvorena izložba „Molovanje i farbanje“ u Gradskom muzeju Vinkovci.jpg Otvorena izložba „Molovanje i farbanje“ u Gradskom muzeju Vinkovci.jpg
Otvorena izložba „Molovanje i farbanje“ u Gradskom muzeju Vinkovci.jpg

U Etnološkom odjelu Gradskog muzeja Vinkovci, otvorena je izložba „Molovanje i farbanje“ posvećena tehnikama tradicijskog umijeća bojanja tekstila.

Autorice izložbe su muzejska savjetnica, ravnateljica Zavičajnog muzeja Stjepan Gruber Županja, Janja Juzbašić i viša kustosica etnografske zbirke Gradskog muzeja Virovitica Jasmina Jurković Petras.

Našu bogatu tradicijsku baštinu uvijek s ponosom predstavljamo pa stoga za svaku pohvalu je   marljivi rad i trud koji je uložen u istraživanje, zaštićivanje i komuniciranje tradicijske tehnike bojanja odjeće, različitih tekstilija i misnog ruha.

Izložbu je predstavila autorica Janja Juzbašić, a otvorila ju je Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam grada Vinkovaca Marija Liščić Drmić. Otvorenju izložbe je ispred Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala viša stručna suradnica za turizam Mirna Levaković Lombarović.

Ispis
Vrh