Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana Završna konferencija projekta ECO FOOD-TURA

  • 05. prosinca 2016.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen ECO FOOD_TURA (1).jpg ECO FOOD_TURA (1).jpg
ECO FOOD_TURA (1).jpg
fullscreen ECO FOOD_TURA (2).jpg ECO FOOD_TURA (2).jpg
ECO FOOD_TURA (2).jpg
fullscreen ECO FOOD_TURA (3).jpg ECO FOOD_TURA (3).jpg
ECO FOOD_TURA (3).jpg
fullscreen ECO FOOD_TURA (4).jpg ECO FOOD_TURA (4).jpg
ECO FOOD_TURA (4).jpg

Lokalna agencija za razvoj Vjeverica d.o.o. u suradnji s partnerima, Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o., Općinom Drenovci, Poljoprivrednim fakultetom iz Osijeka i OŠ „Ivan Meštrović“ iz Drenovaca provodi projekt ECO FOOD-TURA, kojeg financira Europska unija iz IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007 – 2013.

Završna konferencija ovog projekta održana je danas u prostorijama Poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora u Drenovcima.

Implementacija projekta trajala je 24 mjeseca od prosinca 2014. do prosinca 2016. Projekt u BiH provode Udruga poduzetnika i poslodavaca – UPIP iz Žepča i Općina Teslić. Ukupna vrijednost projekta je 397.645,94 EUR.

Na konferenciji su nazočili, Željko Cirba, zamjenik župana, Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj, Zdenko Podolar, pročelnik UO za gospodarstvo, Jakša Šestić, načelnik Općine Drenovci i brojni uzvanici.

„Ovaj projekt je prvotno zamišljen kao zanimljiva suradnja sa partnerima iz Žepča (BiH), koji imaju više znanja i iskustva o proizvodnji ljekovitog i aromatičnog bilja. Susret je bio simbolično ispod drena u Drenovcima. Želja nam je bila vratiti dren u Drenovce. Krenulo se sa Školskom zadrugom  „ Dren“. Male zajednice i mali ljudi su se uključivali u veliku priču.“ pojasnio je pročelnik  Matić.

O iskustvima partnera iz BiH istaknuto je: „ Ovo je druga godina realizacije projekta UPIP Žepče vodeći smo partner. U BiH imamo 16 predstavništava. Napravili smo centar sa opremom za ljekovita i aromatična bilja tu su proizvodi eteričnih ulja, kreme. Uključeno je šest pravnih subjekata i osam fizičkih lica koji imaju kooperante ukupno je njih 150.“ - rekao je Ivan Antunović iz Žepča.

Voditeljica projekta Katarina Damjanović kazala je: „Ovo je završna konferencija, ali nije kraj, ovo je novi početak u suradnji sa Vukovarsko-srijemskom županijom“.

Ispis
Vrh