Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana panel rasprava na temu "Izazovi i perspektive obrazovanja u Vukovaru"

  • 08. listopada 2021.
  • Ostalo
fullscreen Održana panel rasprava na temu Izazovi i perspektive obrazovanja u Vukovaru.jpg Održana panel rasprava na temu Izazovi i perspektive obrazovanja u Vukovaru.jpg
Održana panel rasprava na temu Izazovi i perspektive obrazovanja u Vukovaru.jpg

Danas je u prostoru Gradskog muzeja Vukovar, a u organizaciji Europskog doma Vukovar i Zaklade Friedrich Ebert, održana panel rasprava pod nazivom "Izazovi i perspektive obrazovanja u Vukovaru".

O ovoj temi govorili su: potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Boris Milošević, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Vesna Šerepac, prof. dr. Dinka Čorkalo Biruški kao voditelj projekta istraživanja obrazovanja nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, ravnateljica OŠ „Siniša Glavašević“ iz Vukovara Slavica Mišić te prof. dr. Siniša Tatalović s Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba.

U uvodnom dijelu prof. dr. Dinka Čorkalo Biruški je prezentirala najvažnije elemente iz svoje studije koja se odnosila na rezultate istraživanja modela obrazovanja nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj vezano za četiri najbrojnije nacionalne manjine: srpsku, mađarsku, talijansku i češku.

Nakon toga su panelisti iznosili svoja gledišta i razmišljanja na ovu temu odgovarajući na pitanja moderatorice i prisutnih uzvanika.

U ime Vukovarsko – srijemske županije ovoj panel raspravi nazočio je zamjenik župana Srđan Jeremić koji je ukazao na dobru zakonsku regulativu koju Republika Hrvatska ima kada je u pitanju odgoj i obrazovanje pripadnika nacionalnih manjina te naglasio važnost stvaranja afirmativnog društveno – socijalnog okruženja u kojem će roditelji slobodno birati onaj model obrazovanja za koji smatraju da je najbolji za njihovu djecu.

Ispis
Vrh