Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana javna tribina „Što su političke stranke učinile s Preporukom (2003)3 Vijeća Europe za ravnopravnijim sudjelovanjem žena na lokalnim izborima 2009 godine“

  • 16. travnja 2009.
  • Ostalo

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije i Grupa za ženska ljudska prava B.a.B.e. održali su danas u Vukovaru javnu tribinu: „Što su političke stranke učinile s Preporukom (2003)3 Vijeća Europe za ravnopravnijim sudjelovanjem žena na lokalnim izborima 2009 godine".

Živa rasprava je pokazala da su sve političke stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji otvorenije za davanje većih šansi i podršku ženama za ulazak u prostor političkog odlučivanja.

Izraženo je očekivanje da će nakon ovih lokalnih izbora u predstavničkim tijelima u Vukovarsko-srijemskoj županiji biti veći postotak žena.

Iako su svi suglasni da je napredak vidljiv, za krajnji cilj od 40% žena u predstavničkim tijelima u VSŽ do 2021 godine potrebno je intenzivno nastaviti promovirati žene u politici u sinergiji sa Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije, političkim strankama i ženskim organizacijama civilnog društva, i to posebno na:

  • uravnoteženju privatne i javne sfere
  • demokratskom obrazovanju
  • osnaživanju samih žena da intenzivnije ulaze u politički prostor.
Ispis
Vrh