Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana javna rasprava u svrhu davanja mišljenja o sadržaju strateške studije

  • 19. srpnja 2017.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Održana javna rasprava u svrhu  davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (1).jpg Održana javna rasprava u svrhu  davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (1).jpg
Održana javna rasprava u svrhu davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (1).jpg
fullscreen Održana javna rasprava u svrhu  davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (2).jpg Održana javna rasprava u svrhu  davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (2).jpg
Održana javna rasprava u svrhu davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (2).jpg
fullscreen Održana javna rasprava u svrhu  davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (3).jpg Održana javna rasprava u svrhu  davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (3).jpg
Održana javna rasprava u svrhu davanja mišljenja o sadržaju strateške studije (3).jpg

Danas je u velikoj županijskoj Vijećnici u Vukovaru održana Javna rasprava u svrhu  davanja mišljenja o sadržaju strateške studije za „Razvojnu strategiju Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020.“ Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije je temeljem Odluke o započinjanju postupka strateške procjene utjecaja na okoliš „Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020“ započeo sa provedbom  postupka strateške procjene utjecaja na okoliš.

Fokus današnje rasprave je bio usmjeren prema preliminarnoj tablici s važnim okolišnim pitanjima koje je potrebno razmotriti u Strateškoj studiji, a ujedno predstavlja i radni materijal za potrebe utvrđivanja obuhvata Strateške studije.

Županijska razvojna strategija kao temeljni strateški dokument određuje ciljeve i prioritete razvoja za područja unutar županije u svrhu jačanja njenih razvojnih potencijala i koristiti će kao sredstvo usmjeravanja razvojnih procesa u Vukovarsko-srijemskoj županiji a sve sa svrhom da se poboljšaju uvjeti za održivi razvoj, poveća konkurentnost i postigne zadovoljavajuća razina kvalitete života.

Moderator Javne rasprave bila je Jelena Fressl, voditeljica projekta u tvrtki DVOKUT ECRO koja za Vukovarsko-srijemsku županiju provodi usluge izrade strateške procjene Razvojne Strategije VSŽ za razdoblje do 2020. godine.

Sve prisutne je ispred UO za gospodarstvo i regionalni razvoj koji je ujedno i nositelj izrade Županijske razvojne strategije pozdravio v.d. pročelnika Zdenko Podolar, dok je u ime koordinatora strategije ispred Agencije za razvoj VSŽ Hrast d.o.o prisutne pozdravio i direktor Ilija Cota.

Ispis
Vrh