Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 78. sjednica Županijskog poglavarstva

  • 26. siječnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen Održana 78. sjednica Županijskog poglavarstva Održana 78. sjednica Županijskog poglavarstva
Održana 78. sjednica Županijskog poglavarstva

Vukovar - Po prvi puta u 2009. godini zasjedalo je danas Županijsko poglavarstvo, na svojoj ukupno 78. sjednici, u maloj vijećnici Palače "Srijem" u Vukovaru. 

Na dnevnom redu našle su se 4 točke, a sjednica je počela Prijedlogom Odluke o rasporedu i raspodjeli sredstava financijske potpore aktivnostima i projektima udruga u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Predsjednik Odbora Pero Ćorić izvjestio je članove Poglavarstva o raspisanom natječaju, te naglasio kako je i ove kao i prethodnih godina odluka bila da se udrugama proisteklim iz Domovinskog rata dodjeli 51% predviđenih sredstava koja će biti distribuirana preko Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Poglavarstvo se složilo sa takvim prijedlogom, te se prešlo na drugu točku dnevnog reda.

Radi zakonskih promjena osnovan je i službenički sud, koji sada mora imati svaka županija, dok su do sada postojala samo 4 takva suda u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. 

Zbog povećanja obima poslova u upravnim odjelima za Međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja, Upravnom odjelu za poljoprivredu šumarstvo i razvitak seoskog prostora, te Uredu župana promijenjena je sistematizacija radnih mjesta u tim tijelima. Tako će Upravni odjel za međunarodnu suradnju i kapitalna ulaganja dobiti Odsjek za turizam, dok će Upravni odjel za poljoprivredu šumarstvo i razvitak seoskog prostora dobiti Odsjek za navodnjavanje i detaljnu elioracijsku odvodnju. Novi odsjeci popunit će se preraspodjelom djelatnika zaposlenih u tim upravnim odjelima. 

Županija je donijela odluku i o nastavku sufinanciranja prijevoza učenika 3. i 4. razreda srednjih škola sa područja 7 općina koje nisu na području posebne državne skrbi, tako da će i dalje svi srednjoškolci sa područja županije imati besplatan prijevoz do škola.

Ispis
Vrh