Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 39. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije

  • 26. ožujka 2011.
  • Financije, Gospodarstvo
fullscreen Održana 39. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Održana 39. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije
Održana 39. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije

Gospodarsko-socijalno vijeće Vukovarsko-srijemske županije održalo je svoju 39.sjednicu na kojoj se raspravljalo o stanju u školstvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, analizirajući stanje s osvrtom na decentralizirana sredstva o čemu je izvješće podnio pročelnik Upravnog odjela za školstvo, kulturu i šport Grgo Krajina.

U 2009./2010. godini  na području županije u okviru Županijskog proračuna i proračuna jedinica lokalne samouprave dodijeljeno je 40  novih stipendija uz  145  studenata čije se studiranje  financijski prati od ranijih godina, te 39 jednokratnih  materijalnih potpora talentiranim studentima koji nisu ostvarili pravo na stipendiju. Ukidanjem besplatnog prijevoza učenika srednjih škola Županija je dogovorila s jedinicama lokalne samouprave nastavak sufinanciranja dijela cijene prijevozne karte na način da jedinica lokalne samouprave sufinancira najmanje 30% a Županija 10% cijene karte.

Prijevoz učenika srednjoškolca –putnika koji je 2,3,4… dijete u obitelji besplatan je. Troškove prijevoza tih učenika u potpunosti financira Županija.

O problemima gospodarskih subjekata koji se bave prijevozom putnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji izvijestili su direktori Čazmatrans Vukovar d.o.o. Robert Šimleša i Polet d.o.o. Vinkovci  Mijat Kurtušić.

Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća gospodin  Božo Galić izvijestio je o stanju  u gospodarstvu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na inicijativu Ureda za socijalno partnerstvo u RH , donesena je odluku o osnivanju Ured za mirenje pri Gospodarsko-socijalnom vijeću  Vukovarsko-srijemske županije, a koji se osnivaju radi pružanja usluga mirenja poslodavcima i radnicima koji djeluju u manjim tvrtkama i nisu obuhvaćeni Kolektivnim ugovorima.

Ispis
Vrh