Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 3. sjednica Županijske skupštine

  • 30. rujna 2021.
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (1).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (1).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (1).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (2).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (2).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (2).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (3).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (3).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (3).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (4).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (4).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (4).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (5).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (5).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (5).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (6).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (6).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (6).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (7).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (7).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (7).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (8).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (8).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (8).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (9).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (9).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (9).jpg
fullscreen Održana 3. sjednica Županijske skupštine (10).jpg Održana 3. sjednica Županijske skupštine (10).jpg
Održana 3. sjednica Županijske skupštine (10).jpg

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je 3. sjednica aktualnoga saziva Županijske skupštine Vukovarsko srijemske županije.

Vijećnici su na početku zasjedanja raspravili i usvojili Izvještaj o izvršenju Proračuna Vukovarsko-srijemske županije za I.-VI. mj. 2021. godine te Prijedlog I. izmjena i dopuna Proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2021. godinu, koje je obrazložila pročelnica Službe za poslove proračuna i javnih financija mr.sc. Sandra Adžaga.

Župan Damir Dekanić osvrnuo se na Proračun Županije te je izjavio: –“Što se tiče županijskog proračuna na svu sreću puni se dobrom dinamikom. U ovo doba godine uvijek se trebaju uskladiti troškovi i prihodi koji su prisutni. Nadam se kako će se i do kraja godine Proračun puniti ovim tempom. U ovom trenutku nas najviše zanimaju veliki projekti gdje očekujemo znatni priljev sredstava iz Agencije za plaćanje te očekujemo isplatu tih sredstava do kraja godine, koja će omogućiti stabilnost poslovanja Županije.”

Pročelnica Adžaga nadovazala se na trenutno stanje u Proračunu te je rekla: – “Proračun Vukovarsko-srijemske županije za prvih 6 mjeseci ostvaren je u iznosu od 465 milijuna kuna što je 33% u odnosu na planski veličinu od milijardu i 403 milijuna kuna. Od ukupno ostvarenih prihoda vidimo da na vlastite i namjenske prihode proračunskih korisnika otpada 385 milijuna kuna, na decentralizirane prihode otpada 28 milijuna kuna, dok na županijske prihode otpada 79 milijuna kuna. Od ukupno ostvarenih prihoda čak 77% otpada na vlastite namjenske prihode proračunskih korisnika, na decentralizirane prihode otpada 6%, a na županijske prihode svega 17%. Ako uspoređujemo prihode s porezom na dohodak u odnosu na prijašnje godine, možemo biti skroz zadovoljni jer vidimo kako je prihod od poreza na dohodak veći za čak 10% od 2019. godine, kada je bila udarna godina što se tiče prihoda poreza na dohodak. Također možemo biti zadovoljni na neporezne prihode jer su oni ostvareni u odnosu na prošlu godinu i ostaju na većem iznosu. Ipak dolazi do rebalansa, upravo zbog povećanja, s jedne strane, a s druge strane imamo i smanjenja. Zato će na ovoj sjednici skupštine biti prve izmjene i dopune Proračuna za ovu godinu, a on se sastoji od prihoda u iznosu od milijardu i 354 milijuna kuna, od rashoda milijardu 374 milijuna kuna i od viška prihoda od 8 milijuna kuna. Stanje u Proračunu je dobro što se tiče prihoda, a rebalans ide upravo zbog toga.”
Izvješće o stanju u prostoru Vukovarsko-srijemske županije 2017.-2020. god. obrazložio je ravnatelj Javne ustanove Zavoda za prostorno uređenje Vukovarsko-srijemske županije Mario Naglić.

Dana je suglasnost na prijedlog Plana specijalizacija Doma zdravlja Vinkovci u 2021. godini, koji je obrazložio ravnatelj Doma zdravlja Petar Kulić te suglasnost na izmjene i dopune Statuta Doma za starije i nemoćne osobe Vinkovci o kojima je izvijestio ravnatelj Doma Krešimir Markić.

O obavljenim obdukcijama i radu mrtvozorničke službe na području Vukovarsko-srijemske županije u 2020. godini izvješće je podnijela članica Povjerenstva Sanja Gali.

Izvješće o radu Županijskog povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Vukovarsko-srijemske županije u 2020. godini obrazložio je član Povjerenstva Davor Bandić.

Usvojena je i Informacija o stanju šumarstva te informacija o stanju lovstva i ribolovnih područja na području Vukovarsko-srijemske županije u 2020. godini, koju je prezentirao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić.

Vijećnici su usvojili odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedloge statuta osnovnih škola Bobote, Borova, Bršadina, Markušice, Negoslavaca i Trpinje, koje je obrazložila Jadranka Mustapić-Karlić, v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu

Prijedlog odluke o davanju na upravljanje Drvno-tehnološkog centra Slavonski hrast u Gradištu Centru kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj obrazložila je zamjenica v.d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Hilda Baumschabel.

Na samome kraju zasjedanja vijećnici su izabrali predsjednike i članova radnih tijela Županijske skupštine.

Ispis
Vrh