Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan sastanak s građevinarima s područja Vukovarsko-srijemske županije

  • 23. ožujka 2010.
  • Prostorno uređenje i graditeljstvo
fullscreen Održan sastanak s građevinarima s područja Vukovarsko-srijemske županije (1).jpg Održan sastanak s građevinarima s područja Vukovarsko-srijemske županije (1).jpg
Održan sastanak s građevinarima s područja Vukovarsko-srijemske županije (1).jpg
fullscreen Održan sastanak s građevinarima s područja Vukovarsko-srijemske županije (2).jpg Održan sastanak s građevinarima s područja Vukovarsko-srijemske županije (2).jpg
Održan sastanak s građevinarima s područja Vukovarsko-srijemske županije (2).jpg

Predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, sa podpredsjednicima GSV-a, u okviru programa rada GSV-a, održao je u Vinkovcima radni sastanak sa predstavnicima nekoliko građevinskih tvrtki sa područja Vukovarsko-srijemske županije koje zapošljavaju najmanje dvadeset radnika, a tema sastanka je bila aktualna problematika prisutna u građevinskoj djelatnosti na području Vukovarsko-srijemske županije.

Radnom sastanku su prisustvovali gradonačelnik grada Vinkovaca dr. Mladen Karlić i gradonačelnik grada Županje Davor Miličević, predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković i Ivan Marijanović te predstavnik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije Ivan Klarić.

Na sastanku je iznesena ukratko trenutna gospodarska situacija u kojoj se nalazi gospodarstvo te u kojem omjeru građevinska djelatnost trpi posljedice krize. Predstavnici gradova i Županije su nazočne upoznali sa građevinskim aktivnostima i projektima koji se planiraju izvršiti u 2010. ili započeti u 2010. godini te o mogućnostima pomoći građevinskim tvrtkama sa područja Vukovarsko-srijemske županije.

Predstavnici građevinskih tvrtki su iznosili podatke o svojim tvrtkama te pojedinačne probleme u kojima se nalaze. Kao jedan od velikih problema istaknuta je nelikvidnost i neplaćanje za izvršene radove te nerazumijevanje banaka za gospodarstvo i projekte u gospodarstvu. Od problema s kojima se susreću su i postupci javne nabave gdje pojedine tvrtke nude nekonkurentne ponude, a to kasnije rezultira lošom kvalitetom radova te predlažu u budućnosti jaču kontrolu radova koji izvode tvrtke koje ponude niske cijene.

Na kraju sastanka je predloženo da se sastanci kakav je održan danas ponovno održi za dva mjeseca i na taj način uspostavi suradnja i pomoć u pronalasku izlaska iz krize.

Ispis
Vrh