Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan sastanak proizvođača voća i povrća na temu mogućeg ostvarenja poslovno-tehničke suradnje s Agrotehnološkim centrom u Cerni

  • 05. travnja 2022.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Održan sastanak proizvođača voća i povrća (1).jpg Održan sastanak proizvođača voća i povrća (1).jpg
Održan sastanak proizvođača voća i povrća (1).jpg
fullscreen Održan sastanak proizvođača voća i povrća (2).jpg Održan sastanak proizvođača voća i povrća (2).jpg
Održan sastanak proizvođača voća i povrća (2).jpg

Upravni odjel za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije organizirao je sastanak s proizvođačima voća i povrća u Vatrogasnom domu u Cerni. Sastanak je održan s ciljem da se  proizvođači udruže i osnuju Proizvođačku organizaciju kojoj će, nakon završene izgradnje,  Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura biti povjeren na upravljanje.

U uvodnom djelu ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočne je pozdravio Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i još jednom podsjetio proizvođače o koristima koje nudi Proizvođačka organizacija. Nadalje je govorio o sredstvima koja mogu ostvariti kroz takav oblik udruženja, povoljnijom nabavom repromaterijala, lakšem pristupu tržištu kao i mnogim drugim koristima.  

Direktor tvrtke AC d.o.o. Mirko Bošković, pozvao je proizvođače da se ohrabre i odluče na udruživanje jer smatra da budućnost poslovanja i opstanak mnogih poljoprivrednih gospodarstava leži upravo u takvom načinu poslovanja. Zamjenik pročelnika UO za poljoprivredu i voditelj projekta Agrotehnološkog centra za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura Mario Bušić upoznao je nazočne o dosadašnjim i budućim aktivnostima na predmetnom objektu koji se gradi isključivo radi njih i njihovih potreba. Također je pozvao proizvođače da postanu dionici projekta prihvaćajući neobvezujuće pismo namjere kojim potvrđuju interes za buduće poslovanje i suradnju s Agrotehnološkim centrom.

Ispis
Vrh