Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan radni sastanak o aktualnom stanju u građevinarstvu

  • 12. ožujka 2009.
  • Ostalo
fullscreen Održan radni sastanak o aktualnom stanju u građevinarstvu Održan radni sastanak o aktualnom stanju u građevinarstvu
Održan radni sastanak o aktualnom stanju u građevinarstvu

Vukovar - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković, sazvali su zajednički radni sastanak na temu: „Aktualno stanje u djelatnosti građevinarstva te industrije građevinskog materijala“. 

Sastanku su nazočili direktori građevinskih poduzeća koja se bave proizvodnjom građevinskih materijala kao i brojni građevinski poduzetnici te obrtnici građevinske djelatnosti s područja Vukovarsko-srijemske županije.
 
Sastanku su također nazočili i gradonačelnici i predstavnici gradova s područja Vukovarsko-srijemske županije, predstavnici županijskih resornih upravnih odjela, Područne obrtničke komore te Agencije za razvoj „HRAST“.

Sastanak je sazvan s namjerom da se aktivnim pristupom pronađe model zajedničke suradnje za ublažavanje trenutačne krize u građevinarstvu i pratećim industrijama.

Kako se čulo na sastanku građevinski poduzetnici i obrtnici građevinske djelatnosti očekuju od jedinica lokalne samouprave da im pomogne, u zakonskim okvirima, dobivanje poslova u svim investicijskim ulaganjima u Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Župan Božo Galić složio se s prijedlodom i rekao je da ova kriza nije laka za graditeljstvo i da zato svi zajedno, misleći na poduzetnike te jedinice lokalne i regionalne samouprave, moraju pomoći u spašavanju radnih mjesta u graditeljstvu, kako kod proizvođača građevinskog materijala tako i izvođača građevinskih radova.

Ispis
Vrh