Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan prvi sastanak Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina u ovoj godini

  • 21. ožujka 2022.
  • Ostalo
fullscreen Održan prvi sastanak Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.jpg Održan prvi sastanak Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.jpg
Održan prvi sastanak Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.jpg

Danas je u prostoru male županijske vijećnice u Vukovaru održan prvi sastanak Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko – srijemske županije u ovoj godini.

Obzirom da se prva točka odnosila na informacije vezano za prekogranični projekt „Dunav nas spaja“, ovom sastanku nazočili su i predstavnici Razvojne agencije VSŽ na čelu sa ravnateljicom Zrinkom Čobanković.

Nakon što je Razvojna agencija izradila radnu verziju projekta, ista je dostavljena svim članovima Koordinacije na razmatranje pa je ovo bila prigoda da predstavnici Razvojne agencije daju dodatna pojašnjenja i informacije vezano za prihvatljive programske aktivnosti unutar projekta.

Koordinacija je dogovorila održavanje Dana nacionalnih manjina u svibnju, a domaćin će biti Vijeće rusinske nacionalne manjine. Sama svečanost biti će održana u Mikluševcima.

Na sastanku je usvojen izvještaj o radu i financijski izvještaj Koordinacije za 2021. godinu.

Na inicijativu predstavnice Ukrajinske nacionalne manjine Tetyane Kochnyeve raspravljalo se o prihvatu izbjeglica iz Ukrajine na području Vukovarsko – srijemske županije. U tom smislu, dogovoreno je da će se inicirati razgovori sa nadležnim institucijama sa ciljem dobivanja potrebnih informacija.

U ime Vukovarsko – srijemske županije sastanku su prisustvovali zamjenici župana Franjo Orešković i Srđan Jeremić.

Ispis
Vrh