Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan okrugli stol na temu „Treba li Hrvatskoj nova Strategija širokopojasnog pristupa?“

  • 29. svibnja 2009.
  • Ostalo

U sklopu Međunarodnog  skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku MIPRO 2009 koji se održava od 25. do 29. svibnja u Opatiji, održan je okrugli stol na temu „Treba li Hrvatskoj nova Strategija širokopojasnog pristupa?“

Organizatori ovog okruglog stola su Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske i MIPRO Hrvatska udruga uz suradnju Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije a sudionici su bili : Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Središnji državni ured za e-Hrvatsku, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije, Hrvatska akademska i istraživačka mreža (CARNet), Sveučilišni računski centar (SRCE), predstavnici lokalne i regionalne samouprave, operatori (HT d.d., B.net Hrvatska d.o.o., predstavnik alternativnih operatora)

Na okruglom stolu su održane prezentacije o o izvršenju Akcijskog plana provedbe Strategije razvoja širokopojasnog pristupa internetu u RH za 2008. godinu te su predstavljene aktivnosti utvrđenih Strategijom razvoja širokopojasnog pristupa internetu u RH za 2008. godinu.

Ono što veseli jeste da Vukovarsko-srijemska županija bilježi znatan pomak u broju priključaka na Internet i nalazi se na vrlo dobrom 10. mjestu. Isto tako, bilo je govora o tome kako uključiti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa.

Ispis
Vrh