Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“

  • 02. studenog 2021.
  • Priroda i zaštita okoliša
fullscreen Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (1).jpg Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (1).jpg
Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (1).jpg
fullscreen Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (2).jpg Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (2).jpg
Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (2).jpg
fullscreen Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (3).jpg Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (3).jpg
Odličan uspjeh mobilne izložbe „Diverterra“ (3).jpg

Završetkom listopada, zatvorena je virtualna mobilna izložba „Diverterra“ u prostorijama Gradskog muzeja Vinkovci. Naime, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko-srijemske županije u suradnji s Gradskim muzejom u Vinkovcima, tijekom listopada imala je otvorenu besplatnu mobilnu izložbu o biološkoj raznolikosti.

Postavljena je zahvaljujući Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, te  Zavodu za zaštitu okoliša i prirode, koji su Javnoj ustanovi ustupili ovu zanimljivu mobilnu Informacijsko-edukativnu virtualnu izložbu s multimedijalnim sadržajima na tabletima. Zanimljive teme mobilne izložbe, narativno su predstavljali animirani likovi sedam životinja – ježa, morske kornjače, vidre, risa, dinarskog voluhara, medvjeda i pčele.

Organizirane grupe djece svakodnevno su dolazile u prostorije Gradskog muzeja, gdje ih je dočekivao stručni edukator Javne ustanove Mario Raguž, ujedno i voditelj izložbe. Po njegovim riječima, izložba virtualnog sadržaja koji je vezan za područje zaštite prirode i biološke raznolikosti, te dijelom zaštite okoliša i klimatskih promjena, postigla je odličan uspjeh, te ju je posjetio veliki broj djece iz gotovo svih dječjih vrtića i osnovnih škola sa prostora grada Vinkovaca.

Ispis
Vrh