Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježena 77. godišnjica proboja Srijemskog fronta i oslobođenja Vukovara u II svjetskom ratu

  • 12. travnja 2022.
  • Ostalo
fullscreen Obilježena 77. godišnjica proboja Srijemskog fronta i oslobođenja Vukovara u II svjetskom ratu.jpg Obilježena 77. godišnjica proboja Srijemskog fronta i oslobođenja Vukovara u II svjetskom ratu.jpg
Obilježena 77. godišnjica proboja Srijemskog fronta i oslobođenja Vukovara u II svjetskom ratu.jpg

Polaganjem vijenaca u Iloku, a potom i u Vukovaru, danas je obilježena 77. godišnjica proboja Srijemskog fronta koji je rezultirao oslobađanjem ovog područja u II svjetskom ratu. 

Nazočnima se prigodnim riječima obratio predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko - srijemske županije Lazo Đokić, te je ukazao na značaj ovoga dana za uspostavljanje mira na našem području kao i važnost slobode kao univerzalne ljudske vrijednosti.

"Mir i sloboda, temeljna su ljudska prava i potrebe i na njih uvijek moramo ukazivati u svakoj prilici pa tako i u ovoj" - rekao je Đokić.

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Franjo Habulin, u svom je obraćanju ukazao na značaj antifašizma kao globalne svjetske vrijednosti te na važnost učenja mladih generacija o vrijednostima koje izviru iz antifašizma kao univerzalnog društvenog pokreta.

Ova manifestacija održana je pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske, a u ime Vukovarsko - srijemske županije vijence u Iloku i Vukovaru položio je zamjenik župana Srđan Jeremić.

Ispis
Vrh