Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježena 19. obljetnica stradanja vukovarske gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu

  • 19. studenog 2010.
  • Hrvatski branitelji

Komemorativnim skupom i prigodnim programom 'Žrtva Borova naselja za Domovinu' održanim kod ostataka srušene zgrade nekadašnjeg 'Borovo commerca' u čijem podrumu je tijekom agresije bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi na Vukovar 1991. godine bio stacionar vukovarske ratne bolnice, započelo je obilježavanje 19. obljetnice stradanja vukovarske gradske četvrti Borovo naselje u Domovinskom ratu.

U spomen na stradale hrvatske branitelje i civile u Borovu naselju, brojna izaslanstva položila su kod Spomen ploče na ostacima „Borovo commerca“ vijence i zapalila svijeće.

Vijenac su položili i svijeću zapalili i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem.

Molitvu za poginule i nestale molio je župnik Župe sv. Josipa Radnika iz Borova naselja fra. Vjenceslav Janjić.

Prigodni recital izvele su članice Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja „ Vukovarske majke“ i učenici osnovnih škola Blage Zadre i Siniše Glavaševića.

'Umorni smo, i često ojađeni i razočarani zbog toga što oni koji znaju kriju istinu o sudbini naših najmilijih', poručila predsjednica Udruge „Vukovarske majke“ Manda Patko, te dodala kako se na popisu zatočenih i nestalih nalazi još 325 Vukovaraca.

Nakon molitve, sudionici su se u koloni sjećanja uputili ulicama Borova naselja do crkve Gospe Fatimske gdje je Svetu misu služio župnik Župe Nuštar vlč. Slavko Vranjković.

Ispis
Vrh