Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježena 15. obljetnica pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica u Lovasu

  • 21. ožujka 2013.
  • Hrvatski branitelji

Povodom obilježavanja tužne petnaeste obljetnice pokopa žrtava masovne i pojedinačnih grobnica, kod spomen obilježja minskog polja i masovne grobnice, vijence je položio i svijeće zapalio, ispred Vukovarsko-srijemske županije, zamjenik župana Željko Cirba. Skupa s članovima obitelji stradalnika, mještana i djece Osnovne škole „Lovas" pomolili su se za duše onih koji su svoje živote položili za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku.

U župnoj je crkvi sv. Mihaela Arkanđela sjećanje na ovu tragediju nastavljeno pobožnošću Križnog puta. Pobožnost prisjećanja na Kristovu muku i žrtvu najmilijih stradalnika Domovinskog rata vodio je župnik vlč. Željko Grigić. Uslijedila je i sv. Misa zadušnica za sve poginule.

Za vrijeme srpske agresije na području Općine Lovas poginulo je ili je ubijeno 99 osoba. Na mjesnom je groblju u Lovasu pronađena masovna grobnica iz koje je ekshumirano 68 žrtava (66 iz Lovasa i 2 osobe iz drugih mjesta), dok je 10 osoba pronađeno u pojedinačnim grobnicama. Pokopani su uz dužne počasti i s dubokim poštovanjem 21. ožujka 1998., a još se jedna osoba vodi nestalom.

Ispis
Vrh