Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježena 13. obljetnica pokopa mještana Tovarnika ubijena u Domovinskom ratu

  • 31. siječnja 2011.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Obilježena 13. obljetnica pokopa mještana Tovarnika ubijena u Domovinskom ratu Obilježena 13. obljetnica pokopa mještana Tovarnika ubijena u Domovinskom ratu
Obilježena 13. obljetnica pokopa mještana Tovarnika ubijena u Domovinskom ratu

Obilježavanje 13. obljetnice pokopa 53 mještanina Tovarnika ubijena u Domovinskom ratu, započelo je danas  u Tovarniku kolonom sjećanja od školskog igrališta do mjesnog groblja u Tovarniku,  gdje su kod Spomen obilježja položeni vijenci i zapaljene svijeće.

U ime Vukovarsko-srijemske županije vijenac su položili i svijeću zapalili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zamjenik župana Željko Cirba i predstojnik ureda župana Marinko Beljo.

Među žrtvama  koji su ubijeni u Domovinskom ratu u Tovarniku  bio je i tovarnički župnik Ivan Burik na čijem grobu su također zapaljene svijeće.

Tijekom srpske agresije na početku Domovinskog rata i višegodišnje okupacije Tovarnika ubijeno je 69. mještana Tovarnika, a za sudbinu njih sedmero još se ne zna.

Molitvu za sve ubijene i poginule branitelje i civile u Tovarniku je predvodio velečasni Stjepan Vukovac, župnik župe Tovarnik.

Nakon polaganja vijenaca, služena je sveta misa zadušnica u crkvi sv. Mateja u Tovarniku.

Ispis
Vrh