Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježen Dan sjećanja na stradanja mještana općine Nijemci

  • 17. studenog 2018.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Obilježen Dan sjećanja na stradanja mještana općine Nijemci (1).jpg Obilježen Dan sjećanja na stradanja mještana općine Nijemci (1).jpg
Obilježen Dan sjećanja na stradanja mještana općine Nijemci (1).jpg
fullscreen Obilježen Dan sjećanja na stradanja mještana općine Nijemci (2).jpg Obilježen Dan sjećanja na stradanja mještana općine Nijemci (2).jpg
Obilježen Dan sjećanja na stradanja mještana općine Nijemci (2).jpg

Na današnji dan prije  27 godina tragedije svojih mještana i svoga mjesta prisjećaju se i stanovnici općine Nijemci ali i branitelji koji su kao dragovoljci sudjelovali u obrani mjesta. 

Kako su tijekom mjeseca studenog  1991.godine mnoga naselja naše županije proživjela ratne strahote, svih ovih godina tijekom tužnih obljetnica naviru sjećanja na rat i stradanja naših mjesta i stanovnika koji su u njima živjeli.

Pojedini mještani su imali  tu sreću da su se izvukli prije pada sela, i u tuzi ali s ponosom slave svoj drugi rođendan.

Obilježavanje Dana sjećanja na stradanja mještana započelo je okupljanjem u zgradi Općine, iz koje se u koloni koračalo  na mjesno groblje gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, a potom je za sve poginule i nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu, služena sveta misa zadušnica u mjesnoj crkvi Svete Katarine u Nijemcima.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije navedenom obilježavanju nazočio je zamjenik župana Josip Dabro, i tim povodom je istaknuo: "Ovim obljetnicama čuvamo sjećanje, jer je svjedoka stradanja sve manje. Odajemo poštovanje svojoj prošlosti, jer ne postoji bolji način kojim stvaramo svoju povijest, dajemo smisao svojoj egzistenciji i izvorište svojoj budućnosti."

Ispis
Vrh