Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježen Dan Općine Bošnjaci

  • 23. svibnja 2022.
  • Ostalo

Autor: Radio Županja

fullscreen Obilježen Dan Općine Bošnjaci (1).jpg Obilježen Dan Općine Bošnjaci (1).jpg
Obilježen Dan Općine Bošnjaci (1).jpg
Radio Županja
fullscreen Obilježen Dan Općine Bošnjaci (2).jpg Obilježen Dan Općine Bošnjaci (2).jpg
Obilježen Dan Općine Bošnjaci (2).jpg
Radio Županja

Tijekom svibnja upriličeno je obilježavanje Dana općine Bošnjaci u spomen na krvave bošnjačke izbore iz 1897. godine. Tom prigodom održana je Svečana sjednica općinskog Vijeća koju je otvorio i prigodnim riječima se obratio predsjednik Vijeća Josip Šumanovac. U svom kratkom izlaganju osvrnuo se na projekte koji su u tijeku te planovima za naredno razdoblje. Pozdravljajući nazočne, načelnik općine Andrija Juzbašić svojim sumještanima čestitao je Dan općine i osvrnuo se na realizaciju projekata koji su pred njima. Istaknuo je pri tome važnost zajedničke političke suradnje u samoj Općini, ali i na razini županije te države. Nadolazeći projekti od iznimnog su značaja za razvitak i napredak Općine te ne bi bili mogući bez partnerske suradnje s okolnim općinama i gradovima.

Pozdravne riječi i čestitke uputio je i župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić: „Iznimno mi je zadovoljstvo vidjeti kako se Bošnjaci intenzivno u pozitivnom smjeru razvijaju. Ono što tišti cijelu našu županiju i Republiku Hrvatsku, pa tako i vašu Općinu, svakako je loša demografska slika koju ćemo poboljšati stvarajući preduvjete za ostanak mladih obitelji u ruralnim sredinama. Moramo mijenjati navike i politiku po pitanju brakova i broja djece kako bismo obu divnu zemlju imali kome ostaviti.” Naglasio je kako je u Bošnjacima učinjeno jako puno toga te se nada daljnjim uspjesima. Čestitke i riječi potpore u zajedničkoj realizaciji projekata uputio je saborski zastupnik i načelnik prijateljskog grada Otoka Josip Šarić. „Dugi niz godina ova šuma nas je razdvajala, a sada nas spaja. Vjerovi će biti ono što će nas spajati. Radimo na dosta zajedničkih projekata kako bismo uvjerili ljude kako je turizam moguće razviti na zavidnu razinu u našoj županiji. Vjerujem da smo na pravom putu,” zaključio je.

Na sjednici su zaslužnim građanima, udrugama i tvrtkama uručena priznanja. Nagrađeni su prečasni župnik Josip Filipović, tvrtka „Ruris” i nogometni klub „Zrinski” Bošnjaci. U ime nagrađenih prisutnima se obratio prečasni župnik Josip Filipović. „Zahvaljujem se na prepoznavanju rada pojedinaca i udruga u našem mjestu. Simbolično je lijepa gesta kada netko primijeti tuđi rad. Tu su bitne tri komponente – odricanje, žrtva i podrška okoline te najbližih”, naglasio je.

Nakon Svečane sjednice općinskog Vijeća položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen-križa poginulim i nestalim Bošnjačanima, kod poprsja Stjepana Radića i kod kapelice sv. Josipa. Potom je svečano otvorena Narodna knjižnica i čitaonica Bošnjaci kao podružnica Grad-ske knjižnice Vinkovci. Prigodnim riječima okupljenima se obratila ravnateljica Nevenka Nedić i ravnateljica Gradske knjižnice Vinkovci Vedrana Lugić, ispred Društva književnika Slavonije, Baranje i Srijema. Knjižnicu i čitaonicu su otvorili načelnik Andrija Juzbašić i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Tijekom vikenda u zabavnom programu sudjelovali su klapa Intrade, KUD „Branimir” iz Bošnjaka i gosti, skupina Nene iz Bošnjaka, Tamburaški sastav „Berde Band” te su se održali sportski susreti. Program će biti nastavljen i narednog vikenda.

Ispis
Vrh