Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježavanje 23. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika

  • 06. listopada 2014.
  • Ostalo
fullscreen Obilježavanje 23. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika Obilježavanje 23. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika
Obilježavanje 23. obljetnice mučeničke smrti vlč. Ivana Burika

Vukovar – Dana 8. listopada 2014. obilježavamo 23. obljetnicu mučeničke smrti vlč. Ivana Burika, isti dan slavimo i Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Udruga dr.  Ante Starčević iz Tovarnika, zajedno s MK Hrvatski sokol iz Osijeka već šestu godinu zaredom organizira utrku koja je posvećena vlč. Ivanu Buriku i svim mučenicima Crkve u Hrvata.

Obilježavanje će započeti u 10:00 sati u Vukovaru na ušću rijeke Vuke u Dunav molitvom ispred križa „Žrtvama za slobodnu Hrvatsku“. U molitvi će uz sudionike 6. Memorijalne utrke Vukovar – Tovarnik sudjelovati gospođa Kolinda Grabar Kitarović, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Start utrke u 10:20 sati na vukovarskom mostu Jean-Michel Nicolier, označit će  gospođa Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Ivan Penava.

Cilj je u Tovarniku na groblju Sv. Križa oko 13:30 sati, a tada će uslijediti polaganje vijenaca i zajednička molitva na mjestu masovne grobnice i kod spomen-poprsja i groba svećenika Ivana Burika.

U tovarničkoj Župnoj crkvi Sv. Mateja apostola i evanđeliste 18:00 sati služit će se misa zadušnica za vlč. Ivana Burika. Misu će svojim pjevanjem uveličati Slavonsko tamburaško društvo „Pajo Kolarić“ iz Osijeka

Udruga dr. Ante Starčević – Tovarnik

Ispis
Vrh