Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obavijest o početku provedbe Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu.

  • 12. travnja 2022.
  • Zdravstvo i socijalna skrb

Obavještavamo sve zainteresirane korisnike mirovinskog prava sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije o početku provedbe Javnog poziva za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije za 2022. godinu dana 19. travnja 2022. godine.

Pomoć umirovljenicima koja se dodjeljuje navedenim Javnim pozivom odnosi se na pomoć osobama korisnicima mirovinskog prava sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije u obliku vrijednosnog poklon bona.

Pravo podnošenja prijave na navedeni Javni poziv imaju osobe koje su u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu korisnici mirovinskog prava, te koje ispunjavaju slijedeće uvjete:

1. Prebivalište odnosno stalni boravak na području Vukovarsko-srijemske županije posljednjih godinu dana prije podnošenja zahtjeva,

2. Podnositelj zahtjeva mora biti korisnik mirovinskog prava u RH ili u inozemstvu

3. Mjesečni iznos mirovinskih primanja u mjesecu prije podnošenja zahtjeva ne smije prelaziti cenzus  :

- samac………………………………………… 1.000,00 kuna

- dvočlana obitelj ……………………………… 2.000,00 kuna

4. Podnositelj zahtjeva i supružnik ili izvanbračni drug  ne smije imati nikakve druge prihode (od imovine, od kapitalnih ulaganja, dionica i sl) osim primanja po osnovi mirovinskog prava.

Za provedbu navedenog Javnog poziva zadužen je Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije. Dokumentacija za prijavu na Javni poziv biti će dostupna na internetskoj stranici Vukovarsko-srijemske županije www.vusz.hr od 19. travnja 2022. godine.

Svi zainteresirani mogu postaviti pitanja ili zatražiti pojašnjenje na telefon 032/344-214 ili putem elektronske pošte na e-mail: mirta.istakovic@vusz.hr i ruzica.cavar@vusz.hr

Ispis
Vrh