Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržalo projekt „Krvava istina (Novome životu ususret)“

  • 02. siječnja 2019.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Projekt „Krvava istina (Novome životu ususret)“ Projekt „Krvava istina (Novome životu ususret)“
Projekt „Krvava istina (Novome životu ususret)“

U Ministarstvu hrvatskih branitelja nedavno su potpisana dva ugovora o sufinanciranju knjige „Krvava istina (Novome životu ususret), skupine autora.

Glavni i odgovorni urednik knjige Stjepan Pančić sredinom prosinca, kao nositelj ovoga projekta, potpisao je Ugovor o sufinanciranju književnih ili publističkih djela o Domovinskom ratu u iznosu od 20.000,00 kuna. Ugovorena sredstva su i uplaćena na račun nositelja projekta i biti će utrošena sukladno potpisanom ugovoru.

Prošli tjedan sa Ministarstvom hrvatskih branitelja potpisan je još jedan ugovor u iznosu od 11.710,00 kuna. Radi se o ugovoru sufinanciranja prijevoda ove knjige na strani jezik i objavljivanje u e-obliku književnih ili publističkih djela o Domovinskom ratu (e-pub format).

Riječ je o izdanju koje svojim povodom drži jednu od najpotresnijih obljetnica na području istočnog dijela naše Domovine – Zapadnoga Srijema, u ožujku 2018. navršenu 20 godišnjice pokopa (21. ožujka 1998.) posmrtnih ostataka 67 Lovaščana, žrtve srpske agresije u Domovinskom ratu. Taj je međutim povod samo otvorio vrata priči koja razotkriva krvavu istinu o stradanju i patnji Hrvata, Mađara i drugoga nesrpskog stanovništva iz dvaju sela koja su sastavnicama Općine Lovas - Lovasa i Opatovca za vrijeme Domovinskoga rata.

Cjelokupnim svojim sadržajem knjiga udahnjuje na simboličan način smisao toj ljudskim razumom nedokučivoj tragediji iz vremena Domovinskog rata. Ona je doprinos da se ne zaboravi sve ono što se ratne 1991. godine događalo na ovim prostorima.

 

Antun Ivanković, koautor knjige

Ispis
Vrh