Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Memorijal 12. Redarstvenika obilježen u Nuštru i Vinkovcima

  • 04. svibnja 2019.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Memorijal 12. Redarstvenika obilježen u Nuštru i Vinkovcima Memorijal 12. Redarstvenika obilježen u Nuštru i Vinkovcima
Memorijal 12. Redarstvenika obilježen u Nuštru i Vinkovcima

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata Podružnica Vukovarsko-srijemske županije organizirala je 18. memorijalni međunarodni nogometni turnir “12. redarstvenika – Nuštar 2019.”, u čast i spomen na 12 hrvatskih policajaca mučki ubijenih 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu. Program je započeo prijemom za roditelje i članove obitelji poginulih hrvatskih redarstvenika, a nastavljen u crkvi Duha Svetoga u kojoj je služena misu zadušnica za sve poginule redarstvenike i branitelje. Poslije su podno Spomen obilježja obrani Nuštra položeni vijenci i upaljene svijeće. Ispred Vukovarsko-srijemske županije memorijalu je nazočio i prisutne pozdravio v.d.pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić. Rekao je kako obljetnice trebamo obilježavati jer uspomenu na prošlost i događaje u njoj čuvamo a uspomenu prenosimo na generacije koje dolaze. 

Na turniru su sudjelovale ekipe Ministarstva unutarnjih poslova RH, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Policijske uprave Brodsko-posavske, Policijske uprave Osječko-baranjske, UDVDR Podružnica Istarske županije, UHVIDR Kupres, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca, UDVDR Vukovarsko-srijemske županije Ogranak Nuštar, UDiVDR Podružnica Orašje, UDiVDR Zajednica podružnica Zapadno-hercegovačke županije, Udruga veterana “Brodo-Split, UDVDR Podružnica Sisačko-moslavačke županije Ogranak Kutina.

Športsko ribolovno društvo “Jezera Banja” iz Vinkovaca organiziralo je 9. memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak “Dvanaest redarstvenika”. Na Banji su se natjecale ekipe: ŠRU „Vuka„ iz Nuštra, ŠRD „Ribar“ iz Nijemaca, ŠRD „Crvenperka“ iz Jarmine, Policijske uprave vukovarsko- srijemske, ŠRU „Starovirac“ iz Otoka, ŠRU „Klenić“ iz Ivankova, ŠRD „Sava“ iz Županje, ŠRU „Borovo Naselje ’91“ iz Vukovara, te ŠRD “Priroda“, ŠRD „Lavanda“, ŠRD „Željezničar“ i ŠRD „Jezera Banja“ iz Vinkovaca.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije natjecanju je prisustvovao zamjenik pročelnika Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Grga Krajina.

Ispis
Vrh