Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Međunarodni dan Dunava u Iloku

  • 29. lipnja 2009.
  • Ostalo
fullscreen U Linzu održana 19. Konferencija šefova vlada Radne zajednice podunavskih regija i Dunavski forum 2009, na temu „Izgradnja održive budućnosti Podunavlja“ U Linzu održana 19. Konferencija šefova vlada Radne zajednice podunavskih regija i Dunavski forum 2009, na temu „Izgradnja održive budućnosti Podunavlja“
U Linzu održana 19. Konferencija šefova vlada Radne zajednice podunavskih regija i Dunavski forum 2009, na temu „Izgradnja održive budućnosti Podunavlja“
fullscreen Međunarodni dan Dunava u Iloku Međunarodni dan Dunava u Iloku
Međunarodni dan Dunava u Iloku

Pod sloganom «Rijeka Dunav: Zajedničke vode-zajednička odgovornost», danas je u Iloku proslavljen Dan Dunava, koji se već šestu godinu za redom obilježava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, naizmjence u Vukovaru i Iloku.

Manifestacija je održana  pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatskih voda, domaćina grada Iloka i Turističke zajednice.

«Dan Dunava»  je međunarodni dan kada se u državama Dunavskog sliva organizira mnogo različitih manifestacija kojima se javnost podsjeća na potrebu zaštite rijeke Dunav.

Konvencija o zaštiti rijeke Dunav, potpisana je u Sofiji, u Bugarskoj 1994. godine. a Republika Hrvatska ju je potpisala 1996. godine.

Međunarodna proslava «Dan Dunava» ima za cilj poticanje zemalja, zajednica i organizacija na suradnju u korist zaštite rijeke Dunav, odnosno za dugoročnu dobrobit svih stanovnika dunavskog sliva.

Na središnjoj svečanosti, za Republiku Hrvatsku, održanoj ispred hotela «Dunav» nazočili su Ministar regionalnog razvoja,šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, župan vukovarsko-srijemske županije Božo Galić , gradonačelnik  Iloka Miroslav Janjić, predstavnici Hrvatskih voda, te brojni drugi uzvanici.

U okviru programa proslave, svi sudionici, gosti i posjetitelji, mogli su se zabaviti uz nastup KUD- ova, tamburaša, razgledavanje izložbe i suvenira, radionice za djecu, i nastupa mažoretkinja iz grada Iloka.

Ispis
Vrh