Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

LENA – treća grupa edukacija za uzgajivače crne Slavonske svinje

  • 07. svibnja 2018.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Gospodarstvo
fullscreen LENA – treća grupa edukacija (1).jpg LENA – treća grupa edukacija (1).jpg
LENA – treća grupa edukacija (1).jpg
fullscreen LENA – treća grupa edukacija (2).jpg LENA – treća grupa edukacija (2).jpg
LENA – treća grupa edukacija (2).jpg
fullscreen LENA – treća grupa edukacija (3).jpg LENA – treća grupa edukacija (3).jpg
LENA – treća grupa edukacija (3).jpg

U okviru provedbe projekta LENA (Lokalno gospodarstvo i očuvanje prirode u Podunavlju) započela je treća grupa besplatnih edukacija za uzgajivače i potencijalne uzgajivače crne Slavonske svinje – fajferice. Edukacije su uz izrađenu studijsku analizu za uzgoj crne Slavonske svinje jedna od glavnih aktivnosti Vukovarsko-srijemske županije čije je pilot područje u ovom projektu promocija fajferice.

Projekt LENA (Lokalno gospodarstvo i očuvanje prirode u Podunavlju) je financiran iz Interreg Dunavskog transnacionalnog programa i u njemu Vukovarsko-srijemska županija sudjeluje s 13 partnera (+ 4 pridružena partnera) iz još 8 podunavskih zemalja. Projekt se bavi zaštitom prirode u području Dunava, posebnu u području koje pripada ekološkoj mreži Natura 2000.

Stručne edukacije provodi profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku Vladimir Margeta. Ove edukacije se provode s ciljem ujednačavanja proizvodnih uvjeta – selekcija svinja, hranidba, objekti, prerada u visoko vrijedne tradicionalne proizvode, upravljanje farmom, marketing.

Ovo je treća grupa edukacija koje su raspoređene u četiri mjesta u županiji kako bi svi uzgajivači mogli prisustvovati. Zadnja grupa će se održati na jesen u Babinoj Gredi, a ovom prigodom se pozivaju i ostali zainteresirani polaznici da se priključe ukoliko žele u Otoku, u prostorijama gradske vijećnice, u srijedu u 19:00 sati. Organizator ovih edukacija je voditelj projekta LENA Ivan Domac.

Ispis
Vrh