Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije

  • 31. kolovoza 2009.
  • Ostalo
fullscreen  Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije  Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije
Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije

Danas je u Vukovaru održana 2. sjednica Koordinacije u novom sazivu župana, gradonačelnika i načelnika na kojoj su se  raspravljale sljedeće teme:

1 Razvoj i održivost jedinica lokalne samouprave

2. Izvršavanje obveze po Naredbi o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije

3. Prijevoz učenika srednjih škola

Ivica Klem predsjednik Udruge općina u Republici Hrvatskoj je informirao gradonačelnike i načelnike o priopćenjima Udruge u svezi natpisa u raznim medijima o ukidanju općina u RH. Udruga će poduzeti sve što je dopušteno kako bi zaštitila interese svojih članica i utjecati na to da ovako važna odluka bude donesena u skladu s europskom demokratskom praksom. Također je pozvao one jedinice lokalne samouprave koje nisu pristupile u članstvo Udruge da to učine.

Andrija Matić je skrenuo pozornost na provedbu Naredbe o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije, koju su vlasnici i korisnici zemljišta iz čl. 2 Naredbe dužni vršiti tijekom vegetacijske sezone u više navrata sa svojih površina te redovito uklanjati i suzbijati.

Grga Krajina je u nastavku sjednice upoznao nazočne o problemu prijevoza učenika srednjih škola. Sve jedinice lokalne samouprave su se pozitivno očitovale po pitanju sufinanciranja prijevoza.

Ispis
Vrh