Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Konferencija: „Razvojno iskustvo regije Emilija-Romagna i komplementarnost modela za Slavoniju, Baranju i Srijem“

  • 05. srpnja 2019.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Konferencija (1).jpg Konferencija (1).jpg
Konferencija (1).jpg
fullscreen Konferencija (2).jpg Konferencija (2).jpg
Konferencija (2).jpg
fullscreen Konferencija (3).jpg Konferencija (3).jpg
Konferencija (3).jpg
fullscreen Konferencija (4).jpg Konferencija (4).jpg
Konferencija (4).jpg

U Hotelu Esplanade u Zagrebu održana je Konferencija „Razvojno iskustvo regije Emilija-Romagna i komplementarnost modela za Slavoniju, Baranju i Srijem“ u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj u sklopu provedbe Ugovora o savjetodavnim uslugama za rast i radna mjesta u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Uvodni govor dobrodošlice uputili su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli. Glavni govornik na Konferenciji je regionalni ministar za europske poslove, istraživanja, sveučilišta i rad, Emilia-Romagna, Italija prof. Patrizio Bianchi koji je održao prezentaciju na temu „Primjer razvoja regije Emilia-Romagna“. Drugu prezentaciju na temu „Suradnja regija i primjenjivost modela za Slavoniju, Baranju i Srijem“ je ispred Svjetske banke održao voditelj tima Austin Kilroy.

Nakon prezentacija uslijedio je panel na kojem se raspravljalo o primjenjivosti iskustva regije Emilia-Romagna na Slavoniju Baranju i srijem. Sudionici panela bili su: ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Tome Antičić, direktorica za znanje, rad i poslovnu ekonomiju, Emilia-Romagna, Italija Morena Diazzi, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić i direktorica Ureda Svjetske banke za Hrvatsku i Sloveniju Elisabetta Capannelli.

Predstavljanje primjera dobre prakse regije Emilia-Romagna te primjenjivost modela za Slavoniju, Baranju i Srijem kao i razvojna iskustva Emilia-Romagne koja su prezentirana na konferenciji tek su prve u nizu aktivnosti između dvaju prijateljskih regija u svrhu jačanja konkurentnosti stvaranja cjelovitog inovacijskog ekosustava i boljeg pozicioniranja Slavonije, Baranje i Srijema u globalnim lancima vrijednosti radi što bržeg rasta gospodarstva regije i stvaranja novih radnih mjesta.

Na konferenciji su ispred Vukovarsko-srijemske županije prisustvovale pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković i viši savjetnik specijalist za regionalni razvoj Helena Valentić.

Ispis
Vrh