Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Izvješće o elementarnim nepogodama

  • 06. listopada 2010.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

Prostore Vukovarsko-srijemske županije u 2010. godini zahvatile su dvije elementarne nepogode koje je temeljem prijedloga Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda proglasio Župan vukovarsko srijemski  i to:

Elementarna nepogoda  nastala uslijed prekomjernih padalina proglašena je 04. lipnja 2010. godine za područje Vukovarsko-srijemske županije, a nastala je na poljoprivrednim kulturama, građevinskim i gospodarskim objektima.

Procijenjena je šteta u iznosu od 163.682.057,08 kuna.

Elementarna nepogoda nastala uslijed olujnog nevremena praćenog ledotučom proglašena je 03. i 04. kolovoza 2010. godine za područje gradova Iloka, Otoka i Vinkovaca, te općina Andrijaševaca, Bogdanovaca, Ivankova, Jarmine, Markušice, Nijemaca, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca, Tompojevaca, Tovarnika i Vođinaca, a nastala je na poljoprivrednim kulturama te opremi.

Procijenjena je šteta u iznosu od 40.479.137,57 kuna.

Konačna izvješća poslana su od strane Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarne nepogode na Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te Ministarstvo financija koja potvrđuju i odobravaju sredstva za ublažavanje posljedica nastalih uslijed elementarnih nepogoda.

Ispis
Vrh