Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

IX. znanstveno-stručni simpozij “Ratna bolnica Vukovar 1991. – dr. Juraj Njavro”

  • 16. studenog 2013.
  • Hrvatski branitelji, Ostalo

U Pastoralnom centru „Sv. Bono"  Franjevačkog samostana u Vukovaru održan je IX.znanstveno-stručni simpozij ,,Ratna bolnica Vukovar 1991. – dr. Juraj Njavro'' u organizaciji Opće županijske bolnice Vukovar i Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991.

Ove godine na skupu je održana promocija knjige “Zločini nad civilima u srpsko-crnogorskoj agresiji na Republiku Hrvatsku” autora prof.dr.sc. Andrije Hebranga,ratnog ministra zdravstva:Akademik Željko Rainer naveo je da knjiga donosi važne podatke, prema kojima je Domovinski rat prvi rat u povijesti u kojem je broj civilnih žrtava veći od broja poginulih branitelja te kako je ista knjiga trebala biti izdana i ranije budući  danas živimo u vremenu u kojem politička amnezija dolazi do maksimuma, Domovinski rat se relativizira,a krivnja za rat se pokušava prebaciti podjednako na jednu i drugu stranu. O knjizi su govorili mr.sc. Vesna Bosanac te akademik Ivica Kostović.

U stručnom dijelu skupa na temu ratnog zdravstva predavanja su održali dr.Štefan Biro,akademik Ivica Kostović,prim. Siniša Varga,prof.dr.sc. Hrvoje Brkić.

Uz brojne uzvanike skupu je prisustvovao župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić.

Ispis
Vrh