Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

IPA Hrvatska - BiH - mogućnosti suradnje u poljoprivredi

  • 14. srpnja 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj

IPA Hrvatska – Bosna i Hercegovina bila je tema sastanka koji je održan 9. srpnja 2009. godine u Maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima. Izmijenile su se  informacije i spoznala voljnost predstavnika Udruženja poljoprivrednika Tuzlanskoga kantona, koje je u sastavu Udruženja poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini, za  sudioništvo u projektima prekogranične suradnje. Sudionici sastanka su bili predstavnici Upravnoga odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora Vukovarsko-srijemske županije i Udruženja poljoprivrednika Bosne i Hercegovine - Udruženja poljoprivrednika Tuzlanskoga kantona.

Predložena suradnja i zajednički projekti odnose se na mogućnost osnivanja dvaju Saveza stočarskih udruga, ustroja i opremanja dvaju ureda za spomenute Saveze s profesionalnim voditeljem, stalno podizanje razine znanja o proizvodnji i tržištu, stalno izvješćivanje javnosti (zajednička web, brošure, prezentacije, okrugli stolovi i nastupi na stočarskim izložbama, smotrama i aukcijama), opremanje dviju oglednih farmi za mogućnost stručne prakse i stjecanja posebnih znanja i vještina, te uređenje dvaju sajmišnih/izložbenih prostora.

Svi nazočni su izrazili zadovoljstvo što se može uspostaviti suradnja sa konkretnim projektnim idejama, koje su od zajedničkog interesa za obje strane i izvjesne su za uspješno kandidiranje na Program prekogranične suradnje u sklopu IPA 2007. – 2013.

Ispis
Vrh