Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Glavna guvernerka Kanade i predsjednik Stjepan Mesić u Vukovaru

  • 27. listopada 2009.
  • Ostalo
fullscreen Glavna guvernerka Kanade i predsjednik Stjepan Mesić u Vukovaru (1).jpg Glavna guvernerka Kanade i predsjednik Stjepan Mesić u Vukovaru (1).jpg
Glavna guvernerka Kanade i predsjednik Stjepan Mesić u Vukovaru (1).jpg
fullscreen Glavna guvernerka Kanade i predsjednik Stjepan Mesić u Vukovaru (2).jpg Glavna guvernerka Kanade i predsjednik Stjepan Mesić u Vukovaru (2).jpg
Glavna guvernerka Kanade i predsjednik Stjepan Mesić u Vukovaru (2).jpg

U sklopu višednevne posjete Republici Hrvatskoj glavna guvernerka Kanade Njezina Ekscelencija, poštovana Michaëlle Jean danas je zajedno sa predsjednikom Republike Hrvatske Stjepanom Mesićem, veleposlanicom Republike Hrvatske u Kanadi Veselom Mrđen Korać, veleposlanikom Kanade u Republici Hrvatskoj Edwinom Loughlinom i brojnim drugim članovima kanadskog veleposlanstva posjetila Vukovar.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić zajedno s ministrom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislavom Ivićem, gradonačelnikom Željkom Sabom dočekao ih je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata gdje su predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i Nj. E. poštovana Michaëlle Jean kod središnjeg Spomen obilježja položili vijence i zapalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule u Domovinskom ratu.

Nakon ceremonije polaganja vijenaca otišli su u Gimnaziju Vukovar gdje ih je dočekao ravnatelj Josip Prpa te ih upoznao sa radom škole, u kojoj učenici pohađaju nastavu  na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu, te na srpskom jeziku i ćirilićnom pismu.

Nazočnima se obratio predsjednik Republike Hrvatske gospodin Stjepan Mesić, nakon čega je Nj.E. poštovana Michaëlle Jean održala govor na temu  obrazovanja i multikulturalnosti.

Poslije govora Nj. E. poštovane Michaëlle Jean, učenici Gimnazije iskoristili su mogućnost i postavljali izravna pitanja Nj. E. poštovanoj Michaëlle Jean i predsjedniku Stjepanu Mesiću, nakon čega su dobili  iscrpne odgovore na svoja pitanja.

Po završetku izravnog ispitivanja učenika gimnazije Nj.E. poštovanoj Michaëlle Jean, njezina posjeta gradu Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji je završena.

Ispis
Vrh