Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Forum za slobodu odgoja poziva mlade Vukovarsko-srijemske županije na prijavu u program „Lideri/ce za lokalnu zajednicu“

  • 18. travnja 2012.
  • Obrazovanje

Forum za slobodu odgojao bjavio je poziv na prijavu za obrazovni program za mlade Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom „Lideri/ce za lokalnu zajednicu“.

Cilj programa je obrazovanje i osnaživanje mladih za aktivniji doprinos svojim zajednicama. Program će trajat devet mjeseci, a sastojat će se od tri tematska dijela. U prvom trimestru obrađivat će se teme vezane za demokraciju, ljudska prava, antikorupciju, nenasilno rješavanje sukoba, Europsku uniju i aktivno građanstvo. Drugi trimestar će se usredotočiti na razvoj raznih vještina prijeko potrebnih mladima u njihovim aktivizmu, dok će u zadnjem trimestru uz mentorstvo i punu podršku iskusnih trenera i mentora mladi lideri i liderice razvijati i provoditi vlastite inicijative i projekte kojima će mijenjati i unaprjeđivati svoje okruženje.

Program je otvoren za sve mlade osobe od 18 do 30 godina koji su motivirani za pozitivne promjene u svojoj zajednici i spremni su predano sudjelovati u programu.

Sudionici će imati priliku steći i razviti kompetencije te će na kraju dobiti potvrdu o sudjelovanju u programu.

Obrazovni program za mlade financiran je sredstvima Europske unije u sklopu projekta kojeg provodi Forum za slobodu odgoja u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom i Network of Education Policy Centers.

Sudionicima obrazovnog programa će biti pokriveni svi troškovi – hrane, smještaja i prijevoza.

Prva aktivnost programa bit će trodnevni trening u svibnju. Poziv zajedno s prijavnicom se mogu naći na mrežnim stranicama - http://www.fso.hr/projekti-u-tijeku/llc

Ispis
Vrh