Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Forum "Poticanje partnerstva u prekograničnoj suradnji" u Vukovaru

  • 16. veljače 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj

Vukovar - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić nazočio je jednodnevnom Forumu na temu: „Poticanje partnerstva u prekograničnoj suradnji“, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, koji održao u Vukovaru.

Na Forumu je nazočilo oko 200 sudionika predstavnika područne i lokalne samouprave, nevladinih organizacija te područnih i lokalnih razvojnih agencija iz Hrvatske, Srbije i BiH koje raspravlja o važnosti teritorijalne suradnje u vezi s pripremom projekata za natječaje za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava u okviru IPA prekograničnih programa EU.

Ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Petar Čobanković je podsjetio kako Hrvatska kroz program IPA ima prekogranične programe s nečlanicima EU - Srbijom, BiH i Crnom Gorom te s člancima EU - Mađarskom, Italijom i Slovenijom. 
Po njegovim riječima kroz program prekogranične suradnje sa Srbijom za hrvatske poduzetnike i institucije na raspolaganju će biti 1,4 milijuna eura, za programe suradnje s BiH 1,8 milijuna, a za programe prekogranične suradnje s Mađarskom 3,8 milijuna eura. 

Ukupno kroz IPA program prekogranične suradnje Hrvatskoj je na raspolaganju 750 milijuna eura, a ulaskom u EU, kroz strukturne fondove, Hrvatskoj će se otvoriti mogućnost korištenja oko milijardu eura na godinu.

Ispis
Vrh