Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Europski tjedan mladih

  • 27. travnja 2015.
  • Ostalo
fullscreen Europski tjedan mladih Europski tjedan mladih
Europski tjedan mladih

U povodu Europskog tjedna mladih (od 27.4.-10.5.2015.) u 9 hrvatskih gradova provode se aktivnosti pod nazivom „Živa knjižnica“ na temu međunarodne mobilnosti u svrhu učenja. Cilj ove aktivnosti je uklanjanje predrasuda o mobilnosti, odnosno upoznavanje mladih s raznim europskim programima mobilnosti koji su im dostupni.

  „Živu knjižnicu“ u Osijeku organizira PRONI Centar za socijalno podučavanje / Regionalni info-centar za mlade Osijek, kao jedan od multiplikatora  EURODESK-a, u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU.

 

“Živa knjižnica” u Osijeku

 

Žive knjige koje pričaju priče koje motiviraju!

U Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici u Osijeku (Klub mladih), 5. svibnja 2015. u vremenu između 17 i 19 sati, mladi će moći, umjesto klikanja i listanja, čitati slušanjem. Moći će se uvjeriti u snagu žive riječi, osobnih iskustava i mogućnosti koje se pružaju kad se stavi „put pod noge“.

Nije stvar u otići jer kod nas ništa ne valja, naprotiv, stvar je u otići i naučiti, proširiti vidike, razviti kreativnost i nove ideje...i vratiti se. Naše „knjige“ su zapravo osobe koje o tome imaju što za reći: gdje su bili, što su radili i kako im je bilo, koje su vještine i znanja stekli te kakve veze ima to putovanje s njihovom sadašnjošću i budućnošću...

A tko bude želio znati nešto više o tome kako se može putovati (u svrhu obrazovanja, stručnog osposobljavanja, zapošljavanja i poduzetništva, sudjelovanja u razmjenama mladih

ili europskoj volonterskoj službi), pored naših „knjiga“ pronaći će i „riječnike“. Stručnjaci u spomenutim područjima potrudit će se “čitatelje” uputiti, objasniti im i  informirati ih o programima dostupnim svim mladima, a ne samo „tatinim i maminim sinovima i kćerima“.

I  što reći za kraj, osim: BOOKIRAJ SE!

Više informacija: www-icm-osijek.info

 

Ispis
Vrh